ANALIZA

Më shumë se një miliardë njerëz përreth globit – pothuajse një në gjashtë vetë – fitojnë vetëm një dollar në ditë. Kjo statistikë tronditëse është motivi i fushatës së Forgotten International për të hedhur dritë mbi nivelet pikëllues të pabarazisë në pasuri, që vërehen në shumë rajone të botës sot.

NICHOLAS KRISTOF Kur politikanët e kanë të vështirë t’u bëjnë reklamë sukseseve të tyre, do të thotë se kanë një problem. Kështu që, është e çuditshme që Hillary Clinton, në muajin prill, gjatë një takimi kur i bënë një pyetje për bilancin e saj si Sekretare Shteti, u përgjigj në

Me kostum ngjyrë blu, prerje e mirë dhe me një pamje të rreptë, Abdel Fattah Al Sisi u betua në Kairo si president i gjashtë i Egjiptit, i pesti ushtarak. Pas ceremonisë në stil egjiptian në ndërtesën e Gjykatës kushtetuese, jo shumë larg prej qelive të paraardhësve të tij (Mubarak

Angela Merkeli i ka thënë David Cameronit që të mos e kërcënojë me mundësinë e daljes së Britanisë nga Bashkimi Europian, në mesin e një mosmarrëveshjeje që ka lindur, e që përqëndrohet tek zgjedhja e presidentit të Komisionit Europian. Kryeministri britanik po përpiqet që të bllokojë ish-kryeministrin e Luksemburgut, Jean-Claude

Massimo Franco Lindja e Mesme ka nevojë për ndërmjetësim në konfliktet e saj të vjetër, sidomos tani pas dështimit të përpjekjes më të fundit të SHBA. Ndoshta jo të gjithë brenda Izraelit dhe Palestinës, duan të fillojnë një proces të ri paqeje. Por është e vështirë të kundërshtohet nisma e

Andi Qinami ‹‹Nuk mohohet dot. Disa aspekte të Italisë na brengosin, disa ndodhi na vëne në siklet edhe pse shpesh, jemi vetë përgjegjës. Çdo ditë zënë faqet e gazetave, të cilat kanë për detyrë të na tregojnë. Por shume të tjera, për fat të mirë, na bëjnë krenarë. Ja njëqind

The Wall Street Journal Udhëheqësit perëndimorë e “ndëshkuan” Vladimir Putinin për aneksimin e Krimesë, duke zhvendosur mbledhjen e G8 për këtë vit nga Sochi, dhe duke mos e ftuar presidentin rus. Por një gjë të tillë nuk do të mund ta dije, thjeshtë duke parë kalendarin e Putinit javën që

Mark N. Katz Eshtë ende e paqartë se si do të zgjidhet kriza e Ukrainës, por tashmë duket se një fitues të qartë e kemi: Kina. Të paktën kjo është ideja e shumë vëzhguesve rusë që takova javën e kaluar, kur ndodhesha në Moskë. Përgjigja e presidentit rus, Vladimir Putin

Danielle Kehl Kevin Bankston Në përvjetorin e parë të zbulimeve mbi veprimtarinë e National Security Agency (NSA) dhe programet e saj të survejimit e përgjimit, debatet mbeten të fokusuar tek “shkëmbimi” mes privatësisë së individit dhe sigurisë së SHBA. Pavarësisht përpjekjeve të zyrtarëve të qeverisë amerikane për të justifikuar vlerën

Në shumë vende përreth Europës, pranvera sjell edhe një seri ritesh paganë dhe festivalesh karnevalesh që – në disa raste qysh prej viteve të parë të krishtërimit – kanë shërbyer si mënyrë që qeniet njerëzore të komunikojnë me natyrën, si dhe të festojnë rikthimin e pranverës. Shumë prej këtyre traditave,

SHARE

Analiza

Send this to a friend