ANALIZA

Barquisimeto, Venezuelë Ndonëse Barquisimeto ka vetëm 1 milion banorë, në qytet ndodhin vrasje pothuajse përditë. Qyteti është qendër e rajonit dhe ka një numër cuditërisht të madh universitetesh dhe vendesh të tjerë të arsimit të lartë. Pavarësisht se dikur ka qenë destinacion turistik që lulëzonte, zona është sot kaq e

Ndonëse skandali më i fundit shihet si një çështje e brendshme e politikës hungareze, pasojat e tij shkojnë përtej kufijve të Hungarisë, duke ngritur pikëpyetje se sa thellë ka penetruar Shërbimi Federal i Sigurisë i Rusisë në institucionet europianë, dhe sa e influencon politikën brenda Bashkimit Europian në tërësi. Që

Fituesi i Cmimit “Nobel”, Lech Walesa: Europa është e sëmurë, por mund të shërohet E kanë ftuar në Romë me rastin e daljes së filmit mbi jetën e tij (“Walesa, njeriu i shpresës” me regjisor Andrzej Wajda, dhe Maria Rosaria Omaggion në rolin e Oriana Fallacit) dhe ai zgjatet më

Ian Buruma Profesor i Demokracisë, të Drejtave të Njeriut dhe Gazetarisë në Bard College. Presidenti i SHBA, Barack Obama, gjendet i sulmuar  nga të ashtuquajturit fajkonjtë liberalë, pak a shumë në të majtë, dhe nga intervencionistët aktivë në të djathtë. E quajnë një president të dobët, që udhëheq një Amerikë

Familjarët e udhëtarëve të fluturimit MH370 dëshirojnë të ofrojnë pesë milion dollar secilit person që ka ndonjë informacion për zhdukjen e aeroplanit “Boeing 777” të “Malaysia Airlines” që para tre muajve.  Ka nisur një fushatë për të  grumbulluar mjete dhe është publikuar në faqen  “Indiegogo”- kanë njoftuar familjarët. Aeroplani është

Fjalët qarkullojnë prej pak kohësh, fillimisht prej blogjeve në Chicago, më tej nga ata kombëtarë dhe dje, falë rrjetit NBC, në mediat e mëdha: Michelle Obama do të kandidojë për Senat? Data është 2016, kur Barack Obama do të përfundojë mandatin e tij të dytë dhe First Lady do të

Sipas kabllogrameve të WikiiLeaks diplomatët amerikanë paralajmërojnë se ‘lëkundje dhe dobësia evropiane” do të mund të përforcojë kontrollin serb mbi pjesën veriore të territorit të Kosovës. Kjo tendencë për ndarjen e Kosovës me Serbinë është vërejtur nga takimet mes Ivica Dacicit dhe Hashim Thaçit në dialogun e Brukselit. Lidhur me

Katrin Kuntz Fotot Maria Feck Gjakmarrja ekziston ende në Shqipëri, dhe ata që janë të përfshirë duhet të jetojnë të fshehur. Këta janë njerëz si Leonard Qukaj, i cili rrallëherë ka dalë nga shtëpia gjatë katër viteve të fundit, nga frika mos vritet prej një fisi rival – ose nga

Christoph Hasselbach Kancelarja gjermane Angela Merkel e lëvdoi në Bruksel kohezionin e G7-ës në krizën e Ukrainës. Por, ky kohezion kërcënon të thyhet. E çara kalon një herë përmes Oqeanit Atlantik, pra mes Evropës dhe Amerikës, por edhe brenda Evropës. Ish-vendet e bllokut lindor kanë frikë se mund të jetë

Paulo Lins El Pais Semanal Askush nuk është i lumtur në vendin e futbollit. Nuk ka familje që s’ka frikë për sigurinë e afërmve, nëse dalin apo rrinë në shtëpi, në çdo orë të ditës dhe të natës. Të pasurit jetojnë në brendësi të komplekseve të fortifikuar dhe survejuar, udhëtojnë

SHARE

Analiza

Send this to a friend