ANALIZA

Skeptikët ndaj filozofisë kanë një tendencë ta përçmojnë këtë fushë, si të padobishme. “Ç’kuptim ka?”, pyesin ata, duke mbledhur supet për idetë më të mëdha në historinë e njerëzimit. Përveç ndjekjes intelektuale të të vërtetës etj., një element i rëndësishëm i filozofisë është se ajo i jep formë botës përreth

Viti i ardhshëm do të sjellë ngjarjet dhe shqetësimet e tij të papritura. Por mbetet fakti që viti 2018 do të jetë një vit qetësie relative për Europën, duke ofruar një mundësi të rrallë BE-së, që të bëjë përparim të rëndësishëm në sfida më të thella dhe më afatgjata. Nuk

Pra, në shumë drejtime, deklarata e Trumpit për Jeruzalemin nuk do të ndryshojë shumë. Siç mund ta kuptojnë palestinezët dhe miqtë e tyre në komunitetin ndërkombëtar pasi të largohet tymi, ajo nuk përjashton ndarjen e qytetit në dy kryeqytete si pjesë e një marrëveshjeje paqeje, aq më pak  të garantojë

“Ka forca që bëjnë lumturinë dhe forca që bëjnë mjerimin. Ne nuk e dimë se cilat do të mbizotërojnë, por që të veprojmë mençurisht, duhet të jemi të vetëdijshëm për të dyja” Maria Popova Bertrand Rasëll (18 maj 1872 – 2 shkurt 1970) është një prej mendimtarëve më të mëdhenj

Kështu, skenari i ëndrrave i Trump – në të cilin Arabia Saudite do anonte nga Izraeli për të ushtruar presion ndaj palestinezëve për të bërë paqe – nuk do të materializohet. Së pari, Arabia Saudite nuk është në gjendje të eleminojë pretendimet arabe për Jeruzalemin. Së dyti, një strategji që

Ai që e bëri paqen më të vështirë qe Barack Obama, me rezolutën e Kombeve të Bashkuara e një viti më parë që kriminalizonte praninë e Izraelit në zonat historike hebraike të qytetit. Trump ka rivendosur ekuilibrin e duhur Alan Dershowitz Vendimi i Presidentit Donald Trump për të njohur Jeruzalemin

Ripërcaktimet më të rëndësishme territoriale pas Luftës së Madhe ndodhën në ish Perandorinë Osmane. Nga Iraku në Palestinë, akoma sot na duhet të përballemi me vendimet e marra nga fuqitë europiane një shekull më pare Një prej pasojave më të rëndësishme të Luftës së Madhe qe ripërunimi i kufijve gjeopolitikë

David Randall Një herë e një kohë, kur Interneti ishte ende një risi, pothuajse nuk kalonte një ditë pa dalë një artikull që paralajmëronte “vdekjen e gazetarisë”. Sot, njëzetë vjet më vonë, ata parashikime tingëllojnë qesharakë, sepse praktikisht të gjithë lajmet na mbërrijnë ende prej mjeteve tradicionale të informimit dhe

Protagonist i një karriere brilante të siguruar në fushën e betejës, Mattis po tenton që të forcojë sigurinë e Shteteve të Bashkuara duke përmbajtur “jostrategjinë e paarësyeshme” të Donald Trump. Përballë kaosit të ardhur nga Shtëpia e Bardhë, një figurë e qëndrueshme mbetet në sfond për të na siguruar. Ajo e Sekretarit

Me Traktatin e Versajës, të nënshkruar nga të plotfuqishmit respektivë me 15 maj 1768, Republika e Gjenovës ja ofroi Mbretërisë së Francës ishullin e trazuar dhe krenar të Korsikës, si garanci për borxhet e kontraktuara me Parisin të barabarta me 2 milion lira gjenoveze. Situate politike e ishullit, në momentin

SHARE

Analiza

Send this to a friend