16/11/2019

Në 31 gusht të vitit 1913, pak më shumë se 9 muaj pas shpalljes së pavarësisë nga Ismail Qemali në Vlorë, gazeta e përditshme amerikane New York Times i ka kushtuar një artikull të posaçëm mënyrës së qeverisjes të “mbretërisë” së krijuar rishtaz. Bota.al e sjell këtë artikull, për të

Patkoin, monedhën me fat apo tërfilin do të zgjidihni? Patkoi: Ndikimi energjik i kësaj jave do të përqendrohet në sqarimin e mendimeve tuaja, duke ju dhënë më shumë dritë dhe një ndjenjë qartësie, në mënyrë që ta shihni jetën tuaj nga një këndvështrim tjetër dhe më i lartë. A nuk

DASHI Ditë e çuditshme. Do të jetë e lehtë të debatoni ose të bëni gjërat kundër dëshirës. Prandaj përpiquni të shmangni përplasjet veçanërisht sonte kur do të jeni mjaft nervozë. Dashuria: jini të durueshëm deri të hënën dhe gjërat do të ndryshojnë për mirë. DEMI Zgjidhje po duken në horizont,

Ahere Shqipëria, sundimërisht, ish po thua më vete. Kara Mahmuti sipër, Ali Tepeleni poshtë, e sundojin Shqipërinë pa kërkuar urdhëra nga Stambolli. Sot kemi mi krye ca Anadollakë qi nuk kanë tjatër mendim e tjatrë punë. Ahere, emri shqipëtar ish i njohur kudo n’Evropë si i një populli me gjuhë,

Kur Genghis Khan i hyri aventurës për të sunduar botën në vitin 1206, bota ishte vetëm fushat dhe kodrat të stepës Mongole dhe populli i saj ishin Mongolët nomadë dhe fisnorë. Kur bota u zgjerua duke përfshirë më shumë rrafshnaja dhe më shumë popuj fisnorë – Ujgurët, Naimanët dhe Tartarët

Nga Aryeh Neier Nga Beiruti, në Hong Kong në Santiago, qeveritë janë të paduruara për t’u dhënë fund protestave masive. Por, në mungesë të një reagimi më të madh institucional ndaj halleve dhe kërkesave popullore, njerëzit nuk ka gjasa të rrijnë në shtëpi Njerëzit në të gjithë botën po përdorin