November 2019

DASHI Do të ketë ditë të rëndësishme deri në 30 nëntor. Në këtë periudhë ju me siguri do të merrni një telefonatë, një deklaratë ose një shtytje përpara. Sidoqoftë, një problem i caktuar duhet ende të tejkalohet. Nëse ka një rrugë të pavlefshme, mos insistoni. Nga pikëpamja emocionale, ju përjetoni

Lulet janë të ndritshme dhe plot jetë, e bëjnë botën më të bukur dhe të gjitha janë unike në mënyrën e tyre. Ky test mund të zbulojë aspekte befasuese të jetës dhe personalitetit tuaj. A jeni një luledielli brilante dhe krijuese apo jeni aq të ndjeshëm sa një lule mos

E përditshmja amerikane Neë York Times, ka realizuar një investigim në 9 shtete, përgjatë gjithë vitit 2019, duke nxjerrë në dritë disa të vërteta skandaloze në lidhje me përdorimin që u bëhet fondeve dhe subvencioneve të BE-së. Çdo vit, blloku 28-anëtarësh akordon 65 miliardë dollarë në formë subvencionesh për bujqësinë,

Kur më pyesin se kë konsideroj si heroin kryesor të asaj kohe plot dramë dhe trazirë, unë përgjigjem gjithmonë: popullin. Nuk po e mohoj rolin e politikanëve. Ata ishin shumë të rëndësishëm. Por ishin njerëzit – dy popuj – ata që kishin më shumë rëndësi. Gjermanët, të cilët shpallën vullnetin

Nuk është e lehtë të thuash se diçka nuk na pëlqen kur të gjithë e pëlqejnë. Rreziku është se mos akuzohemi se nuk kuptojmë apo deri për mendjemadhësi: si guxon ta shprehësh opinionin tënd mjeran kur është e qartë se do të përplaset me murin e përjetësisë që mbron kryeveprat?

Një refleksion nga ana e shtetarit të madh italian lidhur me pozicionin italian gjatë Luftës së Ftohtë dhe më tej. Bashkëbisedimi është realizuar nga Lucio Caracciolo, Drejtor i revistës “Limes”, në vitin 1995 Pse Italia peshon kaq pak sot? Për të kuptuar rënien aktuale parasëgjithash duhet analizuar origjina. Kështu që