Home»Keshilla»Ky është sekreti për një marrëdhënie të bukur

Ky është sekreti për një marrëdhënie të bukur

Sekreti i një marrëdhënie të lumtur shpesh fshihet në gjeste të vogla. Përveç dashurisë dhe afeksionit, një marrëdhënie dashurie kërkon respekt dhe besim. Fatkeqësisht, sot, shumica e martesave kanë tendencë të dështojnë, duke rezultuar në një numër të madh të shkurorëzimeve dhe ndarjeve, me shumë hidhërim dhe zhgënjim. Nga të gjithë çiftet që martohen, vetëm tre nga dhjetë arrijnë të bëjnë një marrëdhënie të zgjasë, dhe këtë e konfirmojnë psikologë të shumtë, të cilët kanë analizuar shkaqet e ndarjes së shumë çifteve.

Në këtë drejtim, disa shkencëtarë kanë filluar të studiojnë martesa sociale, të nxitur edhe nga shqetësimi i ndikimit të divorceve te fëmijët. Kjo është arsyeja pse psikologët kanë vendosur t’i nënshtrojnë çiftet në teste të ndryshme laboratorike përmes vëzhgimit të kujdesshëm për të përcaktuar cilat ishin cilësitë e një marrëdhënie të pjekur. Pastaj, me një ekip studiuesish, u pyetën të flasin për marrëdhëniet, nga mënyra se si ishin takuar, deri në konfliktet me të cilat ishin përballur.

Gjatë kësaj bisede pjesëmarrësit u lidhën me elektroda për të matur tensionin e gjakut, rrahjet e zemrës dhe djersën e prodhuar. Studiuesit më pas i dërguan çiftet në shtëpi dhe i analizuan gjashtë vjet më vonë, për të parë nëse ata ishin akoma bashkë. Nga këtu kanë dalë dy kategori të ndryshme, përkatësisht çiftet që ishin akoma lumtur së bashku dhe të tjerët që tani ishin plotësisht të pakënaqur nga marrëdhënia e tyre. Kur studiuesit analizuan këto të dhëna, ata vunë re dallime të qarta midis dy grupeve, ku ata që dukeshin të qetë gjatë intervistave doli që fiziologjia e tyre e matur nga elektrodat nuk jepte të njëjtat efekte.

Rrahjet e zemrës dhe tensioni i gjakut ishin veçanërisht të shpejta, kështu që çiftet që ishin të tensionuar dhe agresivë edhe pse flisnin për aspekte të këndshme ose të parëndësishme të marrëdhënieve të tyre, ishin të gatshëm të sulmonin ose të ndjeheshin të sulmuar. Përkundrazi, grupi tjetër tregoi një agjitacion të ulët, pasi ata ishin të lidhur dhe të qetë midis tyre duke patur një sjellje gjithëpërfshirëse dhe të dashur pavarësisht konflikteve. Për të shmangur ndonjë rrezik ndarjeje ose divorci, gjithçka që mbetet është të pohojmë se sekreti i një marrëdhënie të lumtur është pikërisht ai i të treguarit gjithmonë të dashur dhe të sjellshëm ndaj shpirtit binjak.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *