31/10/2019

➊ Piemonte. Giacomo Conterno Barolo Riserva DOKG “Monfortino” 2001. Thjesht një “must” për të gjithë dashamirët e verës së kuqe më të famshme Piemonteze. Monfortino është emri i të vetmit vresht nga vjen rrushi. ➋ Lombardia. Ca ‘del Bosco, Franciacorta DOCG Dosaggio Zero i “Annamaria Clementi” 2009. Annamaria Clementi është

Shijimi i një vere është i ndarë kryesisht në tre faza: vëzhgimi, vlerësimi i aromës dhe shijimi. Secili prej këtyre elementeve ka pak vlerë i marrë më vete, por bëhet thelbësor në tërësi. Një shijues i mirë, në të vërtetë, nuk e kufizon veten në përshkrimin e ngjyrës, aromave dhe

Procesi i prodhimit të verës, që është arti i shndërrimit të lëngut të rrushit në verë, ka origjinë të lashtë. Sidoqoftë, kanë kaluar vetëm disa vjet, më pak se disa shekuj, që është zhvilluar në një mënyrë shkencore, duke garantuar një përmirësim thelbësor në verërat e prodhuara. Por le ta

DASHI: Idetë tuaja janë pozitive, veçanërisht nëse i mëshoni origjinalitetit. Ju jeni të motivuar të përmirësoni veten, por keni vështirësi të ecni përpara. Ndonjëherë të kesh shumë ide do të thotë që nuk e di se cilat janë ato të duhurat dhe se duhet të vësh pak rregull. Horoskopi i

DASHI Një ditë pak stresuese dhe në rënie, në të cilën mund të pësoni tensione që mund të jenë edhe më të dukshme nesër. Bëni kujdes në dashuri gjatë gjithë fundjavës, përpiquni të mos polemizoni, kohët e fundit ju e keni shumë të thjeshtë për të kritikuar për hiçmosgjë. Eshtë

Ky opinion i botuar në Nju Jork Tajms, në numrin e 28 prillit 1982, me autor Erik Margolis, të ngjan shumë me një thirrje të fortë dhe të dëshpëruar, për të kthyer vëmendjen e Uashingtonit zyrtar nga Shqipëria. Nëpërmjet një analize gjeopolitike, autori sjell në vëmendje përpjekjet e vazhdueshme të