29/10/2019

DASHI Mundohuni të shikoni përpara, përvishni mëngët, edhe nëse ndonjëherë ju duket e vështirë, pasi ka kaq shumë gjëra për të bërë dhe kaq shumë probleme për t’u marrë dhe për të zgjidhur: tani mund të ktheni faqen dhe të lini pas disa situata. Ju duhet forcë dhe guxim. DEMI

Këtë vit kaluam një çast të shënuar historik: 3.9 miliardë. Për herë të parë, më shumë se gjysma e njerëzimit ishte e lidhur me rrjetin më të madh të shpërndarjes së informacionit që bota ka parë ndonjëherë: Internetin. Në vetëm 50 vjet, pasi kemi i kemi bërë kompjuterat të flasin

Quhet injorancë dhe po bëhet gjithnjë e më popullore në marrëdhënie, në vendin e punës, në jetën e përditshme. Mbizotëron marrëdhëniet dhe marrëdhëniet shoqërore, shpesh edhe reagimet tona, emocionet tona. Injoranca flet jo vetëm përmes gojës së atyre që nuk dinë, që nuk njohin, por që duan të kenë gjithësesi

Nuk ka problem ta “prishni pak” dietën. Biskota, kek, ndonjë brauni. Mjaft numëruat kaloritë. Jeta është e gjitha e bazuar në ekuilibrin. Asnjëherë mos u ndjeni fajtorë kur hani një meze të lehtë me disa ëmbëlsirat. Nuk ka problem të keni ditë të këqija. Të jemi realistë. Jeta nuk është

Fëmijët mësojnë të sillen në shoqëri duke jetuar me njerëz të tjerë, veçanërisht me prindërit e tyre. Shumica e sjelljeve fëminore mësohen përmes imitimit, eksperimentimit dhe krijimeve. Nëse prindërit lejojnë fëmijët, sado të vegjël, të bëjnë atë që dëshirojnë, ata nuk u mësojnë atyre nocione të kufijve individualë, të marrëdhënieve,

DASHI Përfitoni nga koha e lirë për të bërë një aktivitet fizik. Nga sporti nuk do të përfitojë vetëm trupi, por edhe mendja. Ju jeni ende pak të pavendosur mbi rrugën që duhet të merrni. Ky konfuzion nuk ju lejon të shihni dritën në fund të tunelit. DEMI Një marrëdhënie