26/10/2019

Romani i Margaret Atëood “Përralla e shërbyeses” përshkruan tmerret e regjimit despotik të Galaadit, një teokraci në të cilën rebelimi është i pamundur dhe mbijetesa është maksimumi që mund të dëshirosh. Në vazhdimin e librit, “Testamenti”, autorja hedh hipotezën se, me pak fat, guxim dhe dinakëri, njerëzit mund të reagojnë.

Pengesat, vështirësitë, luftimet e vogla dhe të mëdha të përditshme me të cilat secili prej nesh përballet ose përpiqet t’i shmangë. Testi psikologjik i imazheve që ju propozojmë, ju flet pikërisht për këtë. Pengesa e vogla që ndonjëherë marrin formën dhe peshën e gurëve të vërtetë. Ajo që në mendjen

DASHI Kjo mund të jetë një fundjavë e trazuar, me disa tensione: përpiquni të shmangni debatet, përpiquni t’i lini gjërat të shkojnë, shmangni acarimin, mos u përgjigjni gjithmonë ashpërsisht. Ndonjëherë është më mirë të jesh i qetë sesa të shkaktosh polemika pa fund. DEMI Ju duhet të përpiqeni të siguroni

E vërteta është se pa u përdorur, makineria e mendjes sonë atrofizohet. Dhe nuk ka aplikacion për të na e rikthyer mbrapsht Nga viti 2010 deri në 2011, kinezi Uang Feng kishte kujtesën më të mirë në botë. Ai mund të memorizonte 2660 numra rastësorë brenda orës, dhe në vetëm

Simbolet janë figura shumë të fuqishme, të afta për të përcjellë një mesazh si të ndërgjegjshmes, ashtu edhe të nënvetëdijes. NDaj zgjidhni një simbol mistik më poshtë dhe lexoni diçka në lidhje me energjinë tuaj. Dukja gënjen, kjo është arsyeja pse nuk duhet të ndalemi kurrë, por është e nevojshme

Banorët e fiseve të Tasmanisë e paguanin shtrenjtë faktin që u izoluan nga pjesa tjetër e botës, dhe mbetën prapa duke mos zhvilluar vegla të reja dhe duke harruar edhe njohuritë që kishin patur dikur. Në shekullin XIX, shumica e tyre u masakruan nga evropianët me teknologji më të përparuar.