23/10/2019

Nga John Steele Gordon Jo të gjitha shpikjet janë të barazvlefshme. Ndërkohë që valixhja me rrota ishte një ide shumë e mirë, ajo nuk e ndryshoi botën. Por shpikni një teknologji, e cila sjell rënie drastike të çmimeve të një inputi themelor ekonomik, dhe njerëzimi ndryshon rrënjësisht dhe shpejt. Një

Po përpiqem të distancohem nga vdekja duke e ballafaquar veten me gjeneratën e mëparshme, dhe në të njëjtën kohë duke u mbrojtur nga rreziku për t’u zëvendësuar profesionalisht nga njerëz që kanë më shumë energji dhe më shumë jetë para tyre, se sa unë. E kjo është një marrëzi e

Përballja me vetminë, në realitet, mund të sjellë përfitime të shumta për gjendjen psikofizike të një personi. Të qenit vetëm është një frikë shumë e zakonshme, por rezulton të jetë mënyra më e mirë për të përvetësuar më shumë vetëdije dhe harmoni me veten. Vetmia është e mirë, por brenda

Njeriu i konsideruar si “lideri politik më i rëndësishëm i shekullit të XX-të” mbylli sytë mbi 95 vite më parë pas një sëmundje të gjatë dhe të tmerrshme Më 21 janar të vitit 1924 vdiq Vladimir Iliç Uljanovi, i njohur më mirë si Lenin, “politikani më i rëndësishëm i shekullit

DASHI Ju duhet të përpiqeni të angazhoheni për të ndrequr një marrëdhënie me një anëtar të familjes ose një miqësi. Nëse ka pasur një keqkuptim ose një debat, i cili ka të ngjarë të ketë ndodhur, për shkak të Hënës disonante, tani është koha për të korrigjuar, edhe nëse nuk

Anekdota vjen nga një ish punonjëse e BlackRock: i ardhur mbi Atlantik në udhëtim drejt Europës, Larry Fink, CEO-ja dhe themeluesi i BlackRock, i kërkon komandantit të avionit që të ndryshojë kurs dhe të shkojë drejt Gjermanisë. Ndërkaq, i telefonon një njeriu të tij në Frankfurt që t’i organizojë brenda