21/10/2019

Një prej shkrimtarëve më në zë shqiptarë, Zija Çela ka pranuar të flasë për bota.al, duke përmbyllur serinë e refleksioneve mbi tranzicionin e Shqipërisë pas shembjes së Murit të Berlinit. Me krahasimet dhe simbolikat tipike, Çela na ofron një interpretim më shumë se interesant të tridhjetë viteve të tranzicionit, që

Njerëzit janë gjithmonë në kërkim të një “tufe”, por ka nga ato gra që ndiejnë nevojën të krijojnë kohë për veten e tyre. Sipas shkencës, kjo nevojë për vetmi është prerogativë e njerëzve më inteligjentë. Sipas një studimi të kohëve të fundit, aftësia dhe dëshira për të qenë vetëm dhe