03/09/2019

Problemi është tek softueri. Teknikët që po hetojnë dy incidentet e ndodhur me Boeing 737 Max 8, atë indonezian të 29 tetorit 2018 dhe atë në Etiopi të 10 marsit, nuk e kanë shkruar ende në një raport përfundimtar, por të gjitha të dhënat tregojnë pikërisht këtë. Defekti ka qenë

Nga Mauro Bonazzi Në pamje të parë është teoria më absurde, vetë Aristoteli është i pari që e pranon. Pyesni, përgjigja do jetë gjithmonë e njëjta. Lumturia? Dikush ndoshta do të vërejë se arrihet në angazhimin publik, në një jetë dedikuar të mirës së përbashkët. Duke besuar vërtet? Të tjerët,

Ishte viti 1989 dhe një profesor vizionar, e i dashuruar me Shekspirin u ngrit në këmbë mbi tryezë, për t’i kujtuar vetes dhe nxënësve të tij, se duhet që gjithmonë t’i shohim gjërat nga këndvështrime të ndryshme. “Pikërisht atëherë kur mendoni se e dini diçka, duhet ta shihni nga një

Me pushime në Tirolin e Jugut, Angela Merkel mori me vete “Tiranin” e Stephen Greenblatt, një reflektim mbi fuqinë dhe tiranisë, përmes disa prej tragjedive më të famshme të Shekspirit. Si është e mundur – është pyetja e shtruar nga Bardi tek Makbethi, Jul Çezari apo Rikardi III – që

JARED DIAMOND Për një pjesë të mirë të 6 milion viteve të evolucionit të specieve tona, njerëz dhe proto-njerëz kanë jetuar në klane ose në grupe të vogla, të shpërndara nëpër territore të gjera, si majmunë pak më të evoluar. Vetëm në 6,000 vitet e fundit, që është thjesht një