02/09/2019

Nga Harry J. Kazianis “Fox News” Konflikti më vdekjeprurës në historinë njerëzore, nisi saktësisht 80 vjet më parë. Më 1 Shtator 1939, Gjermania naziste pushtoi Poloninë. Britania dhe Franca, i dolën në mbrojtje, dhe kësisoj papritmas kishte filluar Lufta e Dytë Botërore. Vlerësimet e vdekjeve në civilë dhe ushtarakë në

Ashtu si Lufta e Ftohtë e shekullit të njëzetë, midis Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Sovjetik, rivaliteti i ri mes Kinës dhe Perëndimit është një garë mes sistemesh politike themelisht të papajtueshme. Dhe ideja që liria e demokracia do të mbizotërojnë, nuk duhet të merret më si e mirëqenë BERLIN

Vitin e kaluar Gjermania, ekonomia më e madhe evropiane, pati një arritje historike: energjia elektrike e prodhuar në vend u sigurua më shumë nga burime të rinovueshme, se sa nga qymyri. Hidroelektrikja, diellorja, ajo e erës, dhe burimet e tjera të rinovueshme prodhuan 40 përqind të totalit të energjisë elektrike

Inxhinieria dhe Mjekësia, në shumë drejtime janë shkëputur prej shkencave që qëndrojnë në themel të tyre, fizikës dhe biologjisë. Shkollat e politikave publike, të cilat kanë një fokusim të fortë mbi ekonominë, tani duhet të rishikojnë mënyrën se si mësojnë studentët – dhe shkollat mjekësore mund të ofrojnë një model