September 2019

Ken Follett ka shkruar librin “The Key To Rebecca”: një spiun nazist gjatë Luftës së Dytë Botërore, nga Egjipti i dërgonte Hitlerit informacione të çmuara lidhur me aksionet ushtarake angleze. Alex Wolff ka ekzistuar vërtet, por historia e tij aventureske është më pak e lavidshme se ajo e filmit dhe

Vazhdojnë regjistrimet për Akademinë Profesionale të Gazetarisë, një kurs 9-mujor, i organizuar nga Instituti Shqiptar i Medias, në të cilin do të marrin pjesë 16 gazetarë të mediave kryesore elektronike, të shkruara dhe online, të interesuar në fushën e gazetarisë së opinionit, të analizës politike dhe të çështjeve ndërkombëtare. Akademia

Profesor Mentor Petrela, Shefi i Neurokirurgjisë në qendrën spitalore universitare “Nënë Tereza”, ka pranuar të bëhet pjesë e listës së personaliteteve shqiptare, që bota.al po interviston në kuadër të serisë “Tranzicioni: Çfarë shkoi mirë, çfarë shkoi keq”. Neurokirurgu të cilin “World Academy of Neurological Surgery” e ka përzgjedhur si një

“Zgjodhëm shock-un (shkatërrimin), por harruam terapinë”. Profesor Servet Pëllumbi reflekton mbi tranzicionin e Shqipërisë Eshtë ndër ata që kanë shumë për të thënë, në lidhje me tranzicionin e vështirë të Shqipërisë. Servet Pëllumbi, ose “profesori”, siç e njohin të gjithë, jo vetëm brenda forcës politike ku ka dhënë një kontribut

Ju lutem mbani parasysh që ideja ime për idiotët nuk kishte konotacione negative. Askush, me pak përjashtime, nuk është idiot për nga profesioni, por dikush që është bakall i shkëlqyer, mjek i shkëlqyer, apo një punonjës banke i shkëlqyer, mund të thotë disa broçkulla për gjëra që as nuk i

   Nga Preç Zogaj Një titull paradoksal si ky e akuzon ëndrrën si të pafuqishme për të vështruar larg. Por ma merr mendja  shkon për të  treguar  në  larminë e zhvillimeve dhe kundërzhvillimeve të saj Shqipërinë postkomuniste nga viti 1991 e këndej. Ta shohësh nga  jashtë Shqipëria e  para viteve