29/08/2019

Ideologjitë e dhunshme ekstremiste janë duke u përhapura gjithnjë e më shumë në  nivel global. Eshtë e qartë se frenimi i kësaj vale, kërkon më shumë sesa policim të fortë dhe një qëndrim “të ashpër ndaj krimit”. Ky është një problem më i thellë. Në të vërtetë, luftimi i ekstremizmit

Oliver Burkeman Këto kohë, bota është kaq konfuze politikisht, saqë është e kollajtë të mendosh se politike janë edhe arsyet që e bëjnë të tillë. Po sikur të jenë shumë më të thjeshta? Po sikur, për shembull, një prej arsyeve të valës së populizmit në vitet e fundit – Trump,

Një lëvizje prej kamikazi. Një bast i paprecedentë, ai i Boris Johnsonit: që mund ta çojë drejt një Brexit-i të suksesshëm sipas kushteve të tij; ose t’i japë një goditje vdekjeprurëse ekuilibrit të brishtë kushtetues, mbi të cilin mbahet Mbretëria e Bashkuar. Ndoshta Johnsoni nuk kishte zgjedhje tjetër. Partitë opozitare