27/08/2019

Bota e sotme ka nevojë për forma të reja të qeverisjes, në gjendje të përballojnë ndryshimet epokale që po ndodhin; debati sapo ka nisur, do të kërkojë kohë dhe mbi të gjitha aftësi e burra shteti, që në këtë fazë historike po vonojnë të shfaqen Në një epokë të karakterizuar

Në mesin e shumë filmave mbi mafian, spikat Kazino i regjizorit Martin Skorcese, dhe veçanërisht për shkak të skenave të dhunës. Robert De Niro, luan rolin e një gangsteri hebre që drejton kazinotë e Las Vegasit për llogari të mafias së Çikagos, së bashku me Xho Peshin që luan rolin

Nga Jonathan Hillman Vizioni i presidentit kinez Xi Jinping, për vendosjen e Pekinit në qendër të çështjeve ekonomike globale, është krijimi i lidhjeve të reja të të gjitha llojeve, nga ndërtimi i infrastrukturës tek forcimi i lidhjeve kulturore. Nisma e Brezit dhe Rrugës (BRI), ofron premtime të mëdha të investimeve

Nga Peter Dockrill Universi është në mënyrë të paimagjinueshme shumë i madh, dhe i pajisur me një numër potencialisht të pafundëm botësh, ku mund të ekzistojë jeta si në Tokë. Po atëherë, ku ndodhen gjithë të tjerët? Ky është në thelb, ai që quhet Paradoksi i Fermit: anomalia shkencore e

Nga Noah Barkin Gjatë një pasditeje me diell në fillim të muaji prill, një dyzinë diplomatësh nga vende të ndryshme evropiane dhe aleatë të tjerë, u mblodhën nga homologët e tyre amerikanë rreth një tryeze të rumbullakët në Departamentin Amerikan të Shtetit në Uashington. Pas një muaji, presidenti kinez, Xi

Në vitin 1704, Isak Njuton parashikoi fundin e botës diku rreth (ose pas, por jo më parë) vitit 2060, duke përdorur një seri të çuditshme llogaritjesh matematikore. Në vend se të studionte atë që ai e quajti “libri i natyrës”, ai mori si burim të tij profecitë e supozuara të