26/08/2019

Nga Dean A. Haycock Stalini e respektonte presidentin amerikan Frenklin Ruzvelt. Lideri sovjetik, urdhëroi që lajmi i vdekjes së Ruzveltit dhe detajet mbi funeralin e tij të botoheshin tek “Pravda”, gazeta zyrtare e Partisë Komuniste. Stalini i shkroi gjithashtu një letër ngushëllimi vejushës së presidentit, Eleonor Ruzvelt. “Pasi shprehu në