August 2019

Fotografi Frank Lisciandro, mik i liderit të The Doors, rrëfen vitet e kaluar në krah të tij mes drogërave dhe marrëzive të shumta. Si për shembull kur u vinte flakën çeqeve të babait… Një rast i çuditshëm i kulturës orale, e madje edhe arkeologjisë së popit. “Jim Morrison. Një bisedë

Çdo vit, qindra pacientë dërgojnë rrëfimin për sëmundjen e tyre në fakultetin e Mjekësisë të Universitetit të Columbias, në Nju Jork. Këtu, që para 20 vjetësh, një mjeke interniste me emrin Rita Charon ka mbledhur mjekë, operatorë sanitarë, studentë të mjekësisë dhe i ka ftuar të lexojnë Dovstojevskin dhe Uilliam

Boris Johnson dhe Jeremy Hunt, dy finalistët e garës për Kryeministër të Britanisë së Madhe (të cilën e fitoi Johnson), kishin një gjë të përbashkët: ishin diplomuar të dy në Okford. Nuk është një karakteristikë ekskluzive e tyre: nga po i njëjti universitet kanë datë gjashtë prej shtatë kandidatëve që

Presidenti Macron nuk e thotë kurrë se i vjen keq për njerëz që kanë humbur një sy apo një dorë (…) prej brutalitetit ekstrem të policisë. Në vend të kësaj, i ka kërkuar Parlamentit francez që të miratojë një ligj që e abrogon thuajse krejtësisht të drejtën e manifestimit dhe

Ideologjitë e dhunshme ekstremiste janë duke u përhapura gjithnjë e më shumë në  nivel global. Eshtë e qartë se frenimi i kësaj vale, kërkon më shumë sesa policim të fortë dhe një qëndrim “të ashpër ndaj krimit”. Ky është një problem më i thellë. Në të vërtetë, luftimi i ekstremizmit

Oliver Burkeman Këto kohë, bota është kaq konfuze politikisht, saqë është e kollajtë të mendosh se politike janë edhe arsyet që e bëjnë të tillë. Po sikur të jenë shumë më të thjeshta? Po sikur, për shembull, një prej arsyeve të valës së populizmit në vitet e fundit – Trump,