25/07/2019

Nga David Brooks Kolegët e mi në “t Magazine” kishin një ide shumë të mirë. Ata mblodhën disa artistë dhe kuratorë muzeumesh dhe i pyetën që të japin emrat e veprave të artit, që janë përcaktuese të epokës bashkëkohore – vepra të krijuara kudo në botë, që nga viti 1970.

Seria: Mjekët dhe studiuesit, që kryen eksperimente tronditëse mbi veten Dr. Olivier Ameisen, ishte një kardiolog i jashtëzakonshëm. Ai punonte në një nga spitalet kryesore në SHBA. Në një moment ai nisi të kishte varësi auto-destruktive ndaj alkoolit. Ai ishte rrëzuar shumë herë, duke thyer kockat e gjymtyrëve, duke mos

Seria: Njerëzit pak të njohur nga historia, por që e ndryshuan mënyrën se si jetojmë çdo ditë Xhon Parker, ishte një oficer i Policisë Metropolitane, me një të kaluar të kontrolluar rreptësisht, pasi ishte qortuar shumë herë për shkak se ishte dehur në krye të detyrës, por edhe shkelje të

Seria: Njerëzit pak të njohur nga historia, por që e ndryshuan mënyrën se si jetojmë çdo ditë Në vitet 1850, mjetet e transportit në qytetin e Nju Jorkut, ishin kryesisht në pronësinë e privatëve, dhe operatorët e tyre këmbëngulën në ndarjen e tyre sipas përkatësisë racore. Kishte karroca për të

Nga Laurence Rees Ndaluni një moment dhe imagjinoni Adolf Hitlerin. Imagjinojeni atë në mendjen tuaj. Çfarë shihni? Unë imagjinoj, se ju po shihni një imazh që nuk ndryshon shumë nga portretizimi i Hitlerit në filmin “Downfall” (Rënia) i vitit 2004. Një karakter agresiv, që ulëret, dhe është i pandjeshëm. Aktori

Nga Gincarlo Cinini Gjysmë milioni njerëz çdo muaj, 15 mijë çdo ditë. Midis mesit të gushtit dhe mesit të tetorit të vitit 1942 në kampet e përqëndrimit në Belzek, Sobibor dhe Treblinka, vdiqën 1.5 milionë njerëz, ose e një e katërta e viktimave të Holokaustit (Shoah). Ritmi i pabesueshëm, i