22/07/2019

Paul Knott Donald Trump nuk tregon asnjë shenjë, që është një student I historisë. Le të themi që përmendja prej tij kohët e fundit, e kapjes së “porteve ajrore” nga Ushtria Kontinentale gjatë Luftës Revolucionare Amerikane ndaj Britanisë, në fund të shekullit 18, ishte një shkarje goje. Më serioze është

Askush nga që kanë qenë gjallë atëherë, nuk mund të harrojë pamjen dhe tingujt e asaj fundjave të 1969-ës. Fjalët e zvarritura të “Houstonit” që orientonte modulin hënor drejt vendparkimit të vet në sipërfaqen e Hënës. Neil Armstrong dhe Buzz Aldrin, që fluturonin pas çdo hapi që hidhnin, si fëmijët

Ndonëse konfliktet kombëtare dhe rajonale, si dhe terrorizmi ndërkombëtar mbeten të përhapura, që nga viti 1945, bota nuk i është nënshtruar një lufte të vërtetë pan-rajonale apo trans-kontinentale. Malkolm Kreig, historian në Universitetin Xhon Mur në Liverpul; Majkëll Gudman, profesor i çështjeve ndërkombëtare në Kolegjin Mbretëror të Londrës; Sajmën Mudi,

Nga Natasha Sheldon Në imazhin e një oborri mbretëror të mesjetës, spikaste veç padronit dhe gaztori, që i veshur me rroba shumëngjyrëshe, do të argëtonte mysafirët e lordëve përmes talljeve apo imitimeve. Gjithsesi, roli i gaztorit, është më i vjetër se periudha mesjetare. Faraonët egjiptianë, argëtoheshin me gjestet e gaztorëve,