11/07/2019

“Të mos jemi naivë. Përgjithësisht, kush është shumë mik me Rusinë, e bën për interesa financiare. Dhe po nënvlerësojmë zakonin e Rusisë për të blerë politikanë në Evropë, dhe duke bërë kështu, zgjeron sferën e vet të influencës” Në Itali janë ndezur shumë polemikat mbi marrëdhëniet e rrezikshme mes La

Nga ai vit plot konvulsione, befasues dhe i paharrueshëm mund të shihet, në faqet e librit, i gjithë filmi: ngjarjet (Lajpcigu, Drezdeni, Varshava, Praga, Budapesti, Berlini, Bukureshti); precedentët (Solidarnosc-i 1980, Praga 1968, Budapesti 1956, pa harruar grevat e punëtorëve në vitin 1976 në Radom dhe Ursus dhe në vitin 1970

Prej kohësh shkencëtarët po kërkojnë dhe po testojnë në laborator tipologji të ndryshme nanomakinash. Në thelb, bëhet fjalë për një strukturë molekulare detyra e së cilës është që të kryejë funksione të caktuara me dobishmëri të saktë: për shembull, t’i japë ilaçet një organi të sëmurë, të identifikojë një agjent