July 2019

Orient Express, Ghan, Pride of Africa, janë disa prej trenave historikë që përshkojnë kontinente, duke përkëdhelur pasagjerët me lukse dhe rehati prej hotelesh me pesë yje. Ndonjëri është ende në shërbim, ndërkohë që të tjerë “kanë dalë në pension”, të parakaluar prej avionëve të shpejtë Ka qenë një kohë midis

Natën e 3 shkurtit 2004, gjigandi i kozmetikës L’Oréal, ka njoftuar ristrukturimin e kapitalit të saj. Zhduket kështu holdingu kontrollues i themeluar nga Eugène Schueller gjatë Luftës së Dytë Botërore. Themeluesi i grupit ishte edhe një prej financuesve të mëdhenj e nazizmit francez dhe i komplotit të organizatës së djathtë

Nga Alexandra Dantzer Simon Krishlej, profesor i filozofisë në Shkollën e Re për Kërkime Sociale në Nju Jork, ka shkruar një libër të quajtur ”Libri i Filozofëve të Vdekur” (2008). Ai rrëfen tregime të ndryshme rreth vdekjes së filozofëve, dhe disa prej tyre janë realisht të çuditshme apo dhe qesharake.

Fillimet më të hershme të Perandorisë Otomane mund të gjurmohen tek Selxhukët, një dinasti turkësh oguzë nga Azoa Qendrore dhe rrethinat e Mongolisë. Në shekullin 9, mercenarë turkë nisën të ndeshen me dinastitë myslimane arabe më tej në perëndim, gjë që shkaktoi konvertime në masë në fenë islame. Në shekullin

Nga Dritan Hila Kur ishte fushata vendore e vitit 2011 dhe në Himarë konkurronte për PS-në, Gjergji Goro i cili më pas fitoi, Top Channel bëri një reportazh duke marrë në intervistë banorët e zonës. Shumë prej tyre e ndienin presionin grek dhe ishte e prekshme ndrojtja e tyre sikurse

Nga Henry Martyn Lloyd Në të dy anët e Atlantikut, grupime intelektualësh u kanë bërë thirrje bashkëkombasve të rrëmbejnë armët. Kështjella e rrethuar në nevojë për t’u mbrojtur, thonë ata, është ajo që mbron shkencën, faktet dhe politikat e bazuara në fakte. Këta kalorës të bardhë të progresit- të si