Home»Motivuese»Bëj durim… gjithçka vjen, gjithçka kalon

Bëj durim… gjithçka vjen, gjithçka kalon

Të mësosh të presësh që jeta të ndodhë me ritmin e vet dhe të rrjedhë me të është një nga çelësat thelbësore për të jetuar në paqe, lumturi dhe besim.

Megjithatë, në disa situata, mund të jetë shumë e vështirë të përmbajmë dëshirën tonë për të nxituar gjërat dhe të përpiqemi t’i zgjidhim ato në mënyrën tonë.

Ne shpesh përpiqemi të kontrollojmë fatin tonë dhe të vëmë në zbatim ndryshimet që duam, para kohe, të përpiqemi të shërojmë ndonjë zhgënjim para se plaga të shërohet vetë plotësisht dhe të përpiqemi të kthehemi në të kaluarën, apo dhe të korrigjojmë disa nga gabimet tona.

Ne i marrim këto veprime duke besuar se po bëjmë gjënë e duhur, por në realitet ne vetëm vonojmë evolucionin tonë.

Jeta ka kohën e saj dhe ne duhet të mësojmë ta respektojmë atë. Ballafaqimi me diçka ose përparimi i rëndësishëm nuk është zgjidhja më e mirë për t’u bërë. Gjërat ndodhin në kohën e duhur, jo kur duam.

Në vend që të jetojmë në të kaluarën ose në të ardhmen, duhet të mësojmë të vlerësojmë momentin e tanishëm, sepse është e vetmja gjë e garantuar me të vërtetë. E kaluara është diçka për të kujtuar dhe përkujtuar, jo vend për të jetuar. Dhe e ardhmja është një kohë që duhet të vijë, por kjo nuk duhet të devijojë vëmendjen nga ajo që kemi në të tashmen, sepse është ajo që me të vërtetë ka peshë: jeta ndodh tani.

Nuk ka asnjë problem në investimin e burimeve tuaja dhe energjive tuaja në ëndrrat dhe planet tuaja, kjo është shumë e vlefshme dhe ju ndihmon të shkoni më tej, vetëm kini kujdes të mos jeni aq të fokusuar në atë që do të vijë ose tashmë është zhdukur, deri në pikën e humbjes së jetës suaj.

Mos rendni për jetën, gëzohuni. Ata që ecin më ngadalë, gjithashtu arrijnë në destinacionin e tyre të fundit, dhe me shumë më tepër bagazhe dhe përvoja pozitive sesa ata që ecin më shpejt. Gëzoni gjithçka rreth jush, jini të duruar dhe jetoni të motivuar dhe me shpresë çdo ditë, me gjithçka që ju pret.

Gjithmonë jini të vetëdijshëm për gjithçka që doni dhe nuk doni në jetën tuaj dhe monitoroni veprimet tuaja që të përputhen me planet tuaja. Kur ju i lejoni vetes të ecni me jetën, duke respektuar kohën dhe ritmin tuaj, gjithçka ndodh ashtu siç duhet, në mënyrën më të mirë.

Pra, mësoni të jeni të duruar, çdo gjë vjen, çdo gjë kalon dhe gjithçka rrjedh.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *