16/06/2019

Të jesh grua është një sfidë që kurrë nuk bëhet e mërzitshme, kërkon guxim dhe forcë, në zemër dhe në shpirt. Çdo ditë, për gratë, është një aventurë, e cila na mbërthen dhe nganjëherë na bën të humbasim brenda rolit që shoqëria ka përcaktuar për ne: nënën, gruan, motrën, shoqen,

Oliver Burkeman Një nga reflektimet më të famshme (dhe të lodhshme) të filozofit ekzistencialist francez Jean-Paul Sartre ka të bëjë me kamarierin e një kafeneje, qëndrimin e të cilit, në një farë kuptimi, e konsideron pak si shumë “prej kamerieri”. “Ai vjen drejt klientëve me një hap që është shumë

DASHI Puna dhe marrëdhëniet ndërpersonale janë të vështira për t’u menaxhuar këtë javë. Ju duhet të bëni shumë përpjekje për të mbajtur marrëdhënie të mira me ata përreth jush dhe kjo situatë kërkon që ju të mendoni mirë para se të veproni. Të jeni më rigorozë dhe të keni më

Nga Stephen Groening Shtatëdhjetë vjet më parë, Erik Bler, duke shkruar nën pseudonimin Xhorxh Oruell, botoi romanin “1984”, që sot konsiderohet si një klasik i zhanrit fiksion dystopian. Romani tregon historinë e Uinston Smithit, një mesoburrë dhe burokrat i paaftë që jeton në Oqeani, vend që mbikëqyret vazhdimisht nga autoritetet.

Ju sjellim disa thënie motivuese për suksesin në jetë: Kam vënë re se, sa më shumë punoj, aq më shumë fat kam THOMAS JEFFERSON Njerëzit e suksesshëm bëjnë atë që njerëzit e pasuksesshëm nuk e bëjnë dot. Mos uro “Ah, sikur të ishte më e lehtë”. Uro që të jesh

Dashi Dita do të fillojë shumë mirë me një vitalitet të madh, që thyen një periudhë të pezullt. Në fakt, disa projekte kanë ngecur dhe jeni duke pritur lajme, që të dini se si të lëvizni. Sidoqoftë, është një fazë e rëndësishme për të eksperimentuar dhe për të provuar mënyra