07/06/2019

Seria: Faktet e lëna në harresë nga historia Partia Republikane, ka qenë tradicionalisht pro biznesit, dhe republikanët kanë qenë zakonisht aleatë të besueshëm të punëdhënësve, në përballjet e tyre me sindikatat dhe punonjësit. Por për çudi, presidenti i parë i kësaj partie, kishte disa pikëpamje që mund ta kualifikonin atë

Seria: Faktet e lëna në harresë nga historia Mbreti Xhorxh III, ishte shkaktari kryesor i Revolucionit Amerikan, dhe figura mbi të cilin kolonistët e mbështetnin pjesën më të madhe kauzës së tyre për pavarësi. Në fakt, kur shqyrton Deklaratën e Pavarësisë, dhe kalon radhët e para “Ne i cilësojmë këto

Humbja e një njeriu të dashur është një nga përvojat më të vështira për t’u përballur, veçanërisht nëse njerëzit që na lënë, janë në lule të jetës. Dhimbja që rezulton shkakton ndryshime të thella brenda, sepse asgjë nuk është ashtu siç ishte më parë. Kjo metamorfozë e vështirë mund të

Bimët aromatike dhe erëzat: mësoni se si të hiqni ankthin dhe stresin dhe jepni vetes një nxitje të tërheqjes së energjisë nga natyra dhe ballkoni i shtëpisë tuaj! Pranvera është një shpërthim i ngjyrave dhe aromave dhe gjithashtu përmban një sasi të pabesueshme substancash që mund të na ndihmojnë të

Një intervistë me Ashoka Mody, Profesor i Ekonomisë në Princeton University dhe ish drejtues pranë Fondit Monetar Ndërkombëtar Ashoka Mody, Profesor i Ekonomisë në Princeton University dhe ish drejtues pranë Fondit Monetar Ndërkombëtar, konfirmon atë që ekonomistët dinë, por që shtypi shpesh e mohon: qysh nga fillimi euro ka qenënjë ide

Seria: Faktet historike, që i keni mësuar gabim në shkollë Një përrallë e përsëritur shpesh, por që i mungon edhe elementi më i vogël i së vërtetës, është se mjeku francez Zhozef Gijotin, shpiku gijotinën. Gijotin, dhe një inxhinier gjerman ndërtuan prototipin e një makinerie të prerjes së kokës, të