June 2019

DASHI Pjesa e dytë e qershorit ishte më dinamike, dhe shumë mendojnë që të ndërmarrin iniciativa të punës në pritje të vjeshtës. Vështirësitë e vjetra të së kaluarës janë tejkaluar. E diela sjell në jetë një ndjenjë, çlirohuni dhe jepuni ndaj dashurisë, nëse jeni vetëm. DEMI Ka kufizime që ju

Garazhi është sinteza e përkryer e American Dream, i mishëron vetë thelbin dhe, si i tillë do të meritonte një fenomenologji të veçantë. Të gjithë amerikanët apo pothuajse posedojnë nga një të tillë në krah të banesës, që komunikon me shtëpinë, e megjithatë një univers në vete. Në brendësi të

Nga Tracey Thorn Mbaroi, mjaft më me shkollën, dhe jo vetëm për këtë verë, por si e thotë edhe kënga, përgjithmonë. Mjaft me lapsa, libra, mjaft me uniforma apo emrat në etiketa, me semestrat apo mbrëmjet e prindërve, justifikimet për arsyet shëndetësore apo kërkesat për leje, mjaft me ofrimin vullnetarë

Gjithnjë e më shumë njerëz vuajnë nga ankthi paraprak, që do të thotë se ata ndihen keq për atë që presin të ndodhë. Dhe pa dyshim që parashikimet janë gjithmonë negative, të karakterizuara nga frika dhe pasiguria. Pse ndodh? Sipas psikologjisë, një nga arsyet kryesore është nevoja për të mbajtur

Mund të thuhet se mosbesimi është një parashikim ose i sjelljes ose ngjarjeve të ardhshme. Ata që nuk besojnë, nuhasin se diçka do të ndodhë në një mënyrë të caktuar: kjo është arsyeja pse, ata nuk të japin besimin e tyre. Për shumë njerëz, mosbesimi është një shenjë e frikës

Annamaria Testa* Zonja dhe zotërinj, zakonisht jam e rezervuar mbi gjërat e mia personale, por kam vendosur që sot, në mënyrë të jashtëzakonshme, të mendoj bashkë me ju disa kujtime të fëmijërisë sime. Flasim për pak më shumë se 50 vite më parë, në Milano. Dhe pardje, jo një e