Home»Keshilla»Si të kapërcesh krizën e 40 viteve? 4 këshilla të dobishme

Si të kapërcesh krizën e 40 viteve? 4 këshilla të dobishme

Sipas studimeve të shumta, lumturia njerëzore duket se ndjek një parabolë zbritëse që arrin kulmin e saj më të ulët në 40 vjet. Kriza prek kryesisht gratë që, megjithatë, kanë gjithashtu burime për ta tejkaluar atë. Simptomat më të dukshme variojnë nga depresioni dhe ndjenja e pavlefshmërisë deri tek energjia e ulët në jetën e përditshme.

Ku jeni?

Po, është koha për të ndërmarrë veprime. Por pa ankth! Me qëllim që të mos paralizoheni nga kriza e 40 viteve, është e rëndësishme të merret në konsideratë se çfarë është arritur deri atëherë. Pas kësaj, do të jetë e nevojshme të planifikoni një epokë të re dhe të përballeni me optimizëm me atë që ju rezervon e ardhmja. Sekreti është që ta jetosh këtë pasazh me një qëndrim pozitiv, duke u mbështetur në pikat e forta tipike të kësaj epoke: pjekurinë, vetëvlerësimin dhe vetëdijen.

Më e lehtë

Jo, nuk po flasim për humbje peshe. Pragu prej 40 vjetësh kalon më mirë nëse lehtësohemi nga ndjenja e detyrës. Është në fakt mosha në të cilën jemi të zhytura në angazhimet e punës, kujdesin e fëmijëve dhe menaxhimin e shtëpisë. Për shkak të stresit rrezikoni të humbni nga sytë nevojat tuaja. Rikthimi në vendin e parë është një dhuratë për t’ia bërë vetes, për të jetuar më qetësisht.

Shkëpusni spinën

Faktori i gëzimit të jetës është vendimtar për të kapërcyer krizën e moshës 40-vjeçare. Shpesh, në të vërtetë, nuk mjafton të krijosh disa hapësira nga stresi i jetës së përditshme, por është e nevojshme të shkëpusni prizën. Sipas ekspertëve, një udhëtim me miqtë, gjatë të cilit të jeni të lira të jeni vetja juaj, jep energjinë e duhur për t’u përballur me një fillim të ri.

Kujdesuni për veten

Ndryshimet e trupit në moshën 40 vjeç mund të jenë të vështira për t’u pranuar, veçanërisht nëse keni bërë pak ose aspak për të mbajtur veten në formë dhe për t’u kujdesur për veten. Megjithatë, nuk është kurrë tepër vonë për të filluar. Mësoni të doni këtë version të ri të vetes sepse është thelbësore për të kapërcyer pengesën nga frika e moshimit. Trajtimi i vetes për një vështrim të ri, përshtatja e rutinave të bukurisë, një fustan a një aksesor i veçantë ose një prerje flokësh që nuk e keni eksperimentuar asnjëherë, janë gjeste të vogla që mund të ndihmojnë rivendosjen e besimit tek imazhi që kemi për feminitetin tonë të ripërtërirë. / MeB

 

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *