Home»Histori»Napoleoni nuk ishte aq i shkurtër sa pretentohej shpesh

Napoleoni nuk ishte aq i shkurtër sa pretentohej shpesh

Seria: Faktet e harruara, ose të mësuara gabim në lëndën e historisë

Perandori francez, Napoleon Bonaparti, paraqitej nga propaganda britanike si një njeri jashtëzakonisht i shkurtër, dhe po i tillë ilustrohej në karikatura dhe piktura të ndryshme. Pas vdekjes së tij, mjekët që kryen autopsinë e tij, shënuan se gjatësia e tij ishte 1.71 cm, çka do të thotë që Napoleoni kishte një gjatësi mesatare për kohën kur jetoi.

Një nga arsyet, se përse përshkruhej shpesh si i shkurtër, ishte parqitja e jashtme e truprojave të tij, ku të gjithë ata ishin njerëz qe mbanin kapela më të gjata sesa përmasa e kokës, dhe kjo shtonte idenë e shtatshkurtësisë së tyre, por edhe të vetë udhëheqësit. Prezantimi i Napoleonit me një shtat të shkurtër, vazhdon në fakt edhe sot. / bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *