19/05/2019

Dashi Çdo gjë do e merrni me buzëqeshje gjatë kësaj dite prandaj do kaloni edhe ndonjë problem të vogël që mund t’iu dalë. Ditë shumë euforike do jetë kjo edhe për ju që jeni në një lidhje. Shumë gjera do sqarohen njëherë e mirë mes jush dhe partnerit dhe e

Nga Yasemin Saplakoglu Shpejtësia me të cilën lëviz bota ku jetojmë, është një nxitëse e përsosur e stresit. Rrahjet e shpeshta të zemrës, shqetësimet në stomak, dhe një ndjenjë e paqartë e acarimit, janë një pjesë e pasojave të pashmangshme të gjendjes njerëzore. Por, me kalimin e kohës stresi kronik

Historia, na ka treguar rrëfime të dhimbshme të mizorive të kryera në të kaluarën, nga tiranë dhe  sundimtarë të pamëshirshëm. Por pak ngjarje, kanë qenë aq të tmerrshme sa Holokausti, dhe pak diktatorë kanë qenë aq mizorë sa Adolf Hitleri. Megjithatë, ligësia e tij nuk do të mund të bënte

Nga Jan-Werner Müller Në fillim të vitit 2018, politologu i majtë holandez Cas Mudde, bëri një parashikim: 2017-ta, vuri në dukje ai, ishte viti kur akademikët garuan mes tyre për të shpjeguar dallgën populiste në dukje të pandalshme që kishte sjelle referendumin e Brexit në qershor 2016, dhe zgjedhjen e

Në biografinë e Paola Calvetti, mbretërimi i gjatë i sovranes britanike dhe marrëdhënia e saj me lenten e kamerës Faqe për t’u shfletuar me vëmendje dhe pasion ato të biografisë “Elizabeta II Portret i Mbretëreshës”. Eshtë profili personal, intim dhe mbi të gjitha i panjohur, i sovranes, ndër më jetëgjatat

Ka nga ata që pretendojnë se nuk janë as të gatshëm të thonë mirëmëngjes pa pirë së paku dy gota kafe. Ka të tjerë, që kanë nevojë për një çajnik me avull që të ndihen të aftë për t’u përballur me botën dhe se një çaj i mirë është ilaçi