Home»Zodiak»Si e kanë bekuar Perënditë shenjën e LUANIT?

Si e kanë bekuar Perënditë shenjën e LUANIT?

Legjenda rrëfen bëmën e Herkulit në vrasjen e luanit Nemeo, i cili terrorizonte popullin. Herkuli ia doli mbanë duke e mbytur dhe më pas e vuri në shpinë dhe e shpuri deri në Mikenë, ku u urdhërua që ta nxirrte jashtë qytetit. Atëherë, Herkuli mori një prej kthetrave të Luanit dhe ia rropi lëkurën, që do I shërbente më vonë si mbrojtëse.

Siç e tregon edhe shenja, Perënditë e kanë bekuar këtë shenjë dhe yjet e saj me krenari. Luani edhe mund të gabojë, por nuk do ta pranonte asnjëherë për shkak të krenarisë. Ashtu si lëkura e luanit ishte e papenetrueshme nga shigjetat e jashtme, po kështu edhe të lindurit në shenjën e Luanit nuk I konsiderojnë të rëndësishme fjalëtq ë thonë të tjerët dhe kanë mendimin e tyre personal. Eshtë shumë e vështirë që egoja e tyre të humbasë vigjilencën për t’I lënë hapësirë arsyes.

 

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *