Home»Histori»Mbretëresha Izabela, nuk shiti të gjithë bizhutë e saj, për të financuar udhëtimet e Kristofor Kolombit

Mbretëresha Izabela, nuk shiti të gjithë bizhutë e saj, për të financuar udhëtimet e Kristofor Kolombit

Seria: Faktet e harruara, ose të mësuara gabim në lëndën e historisë

Udhëtimi i parë i Kristofor Kolombit në Botën e Re, u shoqërua me krjimin e shumë miteve. Mes tyre, gjendet edhe historia e mbretëreshës Isabela të Kastiljes, që shiti të gjitha bizhutë e saj, për të siguruar fondet e nevojshme për udhëtimin e eksploratorit të famshëm.

Në fakt, Kolombi e siguroi pjesën më të madhe të financimit të tij, nga një grupim financiar prej 7 bankierësh nga Gjenova  e Italisë, që e zhvillonin aktivitetin e tyre në Sevilje, mes tyre edhe Lorenco de Mediçi. Dhe nuk është i vërtetë as pretendimi, se 3 anijet e Kolombit u drejtuan nga të dënuar.

Në mesin e burrave që morën pjesë në atë ekspeditë, ishin gjithsej 4 persona prej atyre që pranuan amnistinë nga akuzat penale, për t’iu bashkuar udhëtimit. Shumica e ekuipazheve të 3 anijeve, ishin detarë me përvojë.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *