Home»Keshilla»Gratë lëndohen shumë herë pa e kuptuar, duke filluar të mendojnë këto 7 gjëra

Gratë lëndohen shumë herë pa e kuptuar, duke filluar të mendojnë këto 7 gjëra

Plagët emocionale prekin thellë. Ato lënë plagë, nganjëherë shenja të pashlyeshme. Jane të ndryshme reagimet që mund të keni pas një zhgënjimi të fortë.

Ndonjëherë krijoni pengesa për të mbrojtur veten mentalisht dhe për të shmangur humbjen e vetëbesimit tuaj.

Herë të tjera, rimëkëmbja kërkon kohë veçanërisht të gjata, kohë gjatë së cilës ne e distancojmë veten nga kushdo që dëshiron të afrohet me ne.

Janë mekanizma të pandërgjegjshëm ato që shkaktojnë forma mbrojtëse, të cilat, nëse zgjasin shumë, mund të na privojnë nga lumturia dhe të na shtyjnë të largojmë edhe ata njerëz që e meritojnë të jenë në jetën tonë.

Këto janë sjelljet dhe mendimet që gratë veçanërisht të ndjeshme kanë, pasi janë lënduar shumë herë:

1 – Ato dyshojnë për gjithçka

Çdo gjë bëhet shkak i mosbesimit, i dyshimit. Ato tentojnë të mos i konsiderojnë të tjerët të besueshëm, dhe mendojnë se kushdo që kujdeset për to, thjesht dëshiron t’i përdorë ato ose të argëtohet. Në të kaluarën ato janë lënduar aq thellë saqë nuk besojnë se ka ndonjë seriozitet dhe ndershmëri tek dikush.

2- Keni tendencë të pesimizmit

Ato gjithmonë shohin gotën gjysmë të zbrazët. Ato janë dyshuese, vërejnë çdo defekt të vogël të të tjerëve. Përvojat e këqija që ato kanë jetuar e bëjnë gjithçka shumë të hidhur.

3- Ato mendojnë se janë të destinuara për pakënaqësi

Janë të bindura se kurrë nuk do ta takojnë shokun shpirtëror, një njeri të sinqertë, një dashuri autentike. Nëse ka ndodhur me të tjerët, nuk do t’u ndodhë atyre. Kjo i shtyn të mos përfshihen më, të mos japin mundësi. Ato janë të sigurta se do të jetojnë vetëm një zhgënjim më shumë.

4- Fjala Dashuri nuk është më pjesë e fjalorit të tyre

Një histori dashurie? Jo faleminderit. Ato mendojnë se tashmë kanë dhënë gjithçka, se kanë vuajtur shumë. Pa dobi. Kur ato shohin çifte që mbajnë njëri-tjetrin me butësi nga dora, mendojnë me cinizëm se është vetëm një çështje kohe, sepse ato duart do të ndahen në mënyrë të pashmangshme një ditë.

5- Ata mbrojnë botën e tyre të brendshme

Ato nuk lejojnë askënd të shikojë brenda, nuk do të lejojnë që dikush të përdorë dobësitë e tyre për t’i lënduar apo manipuluar.

6- Ato nuk besojnë më në dashurinë e vërtetë

Ato flasin për këtë me sarkazëm dhe hidhërim. Përkundrazi, ato lavdërojnë vetminë, pavarësinë.

7- Ato mbajnë një çikë shprese thellë brenda

Kjo është një shpresë me një zë të dobët, e zbritur në cepin më të thellë të qenies së tyre. Por ekziston.

Shpresa për t’u mohuar, për të takuar dikë që fshin gjithë dhimbjen, që shëron plagët, që siguron dyshimet.

Sepse gratë e ndjeshme mbeten të ndjeshme pavarësisht gjithçkaje. Ato kanë zemër, pavarësisht nga çdo gjë.

Ato kanë ëndrra dhe një ditë do të kenë guximin t’i japin dritë dhe frymë. / bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *