Home»Lifestyle»Shendeti»Dhimbja e shpinës mund të jetë shenjë për probleme tjetërkund në trupin tuaj

Dhimbja e shpinës mund të jetë shenjë për probleme tjetërkund në trupin tuaj

Dhimbja e shpinës është përgjegjëse për numrin e madh të vizitave në zyrat mjekësore. Kjo është një ankesë e përbashkët midis të rinjve dhe të moshuarve. Në shumicën e rasteve, këto dhimbje përfshijnë ndryshime në stilin e jetës së pacientit me lëvizje dhe aktivitete të reduktuara (madje edhe më të thjeshta dhe më të parëndësishme), të cilat në mënyrë të konsiderueshme dëmtojnë cilësinë individuale të jetës.

Shpesh dhimbja është e lidhur me problemet posturale, pasi zakonet e papërshtatshme të sjelljes gjatë kryerjes së veprimtarive ose madje edhe në pozitë statike mund të rrezikojnë seriozisht shëndetin e shpinës, duke kontribuar në shfaqjen e dhembjes. Megjithatë, ajo që shumë njerëz nuk dinë është se problemi që shkakton dhimbjen e shpinës shpesh nuk e ka origjinën në shpinë, por i referohet sëmundjeve të tjera në trup.

Për arsye të automatizmit, nëse ndjej dhimbje në krah, kërkoj një trajtim për dhimbjet në atë zonë. E njëjta gjë ndodh nëse dhimbja është në këmbë, në kokë ose në shpinë. Në këtë kontekst, problemi qëndron në përqendrimin vetëm në trajtimin e dhimbjes dhe jo të patologjisë që shkakton këtë parehati. Disa sëmundje të shpinës përfundojnë duke prekur zonat e tjera të trupit.

Ky është rasti, për shembull, dhimbje të nervit shiatik (inflamacion ose dëmtim i nervit shiatik gjendet nga mesi i shpinës deri në këmbë). Ndër simptomat e saj është rrezatimi i sikletit (dhimbje, mpirje, ndjesi djegieje, etj.) Për pjesën e pasme të kofshës ose këmbës. Anasjelltas, dhimbjet që ndodhin në shpinë mund të jenë gjithashtu pasojë e ndërlikimeve të tjera shëndetësore, jo domosdoshmërisht të kësaj zone.

Asnjë dhimbje nuk duhet injoruar, veçanërisht llojet që tentojnë të keqësohen me kalimin e kohës. Dhimbjet kurrizore mund të zbulojnë kontraktime të thjeshta muskulore ose shtrembërime të një trajtimi më të thjeshtë ose natyral, por ato gjithashtu mund të tregojnë praninë e sëmundjeve të rënda. Një shembull është osteoporoza e cila konsiston në zvogëlimin e dendësisë së masës së kockave dhe prek më shumë gratë. Kjo sëmundje metabolike mund të shkaktojë dhimbje të shpeshta shpine.

Në rastin e sëmundjeve të veshkave, shumica nuk shkaktojnë dhimbje shpine, por shfaqja e gurëve në një nga veshkat ose traktatin urinar, si dhe disa raste të infeksionit të traktit urinar, mund të shkaktojnë dhimbje intensive të shpinës. /Revista Psikologjia/

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *