16/04/2019

Proverbat japoneze kanë aftësinë për të sugjeruar sjellje dhe mendime në një mënyrë të thjeshtë por të thellë, disa pasqyrojnë jetën e përditshme, në përpjekje për të mësuar diçka, të tjera përfshijnë metaforat dhe simbolizmat që kanë vlera themelore. Në këtë artikull rendisim 22 proverba që do t’ju ndihmojnë të

Deva Cassel debuton si për Dolce & Gabbana. Ngjashmëria me nënën e saj, Monica Bellucci, është mbresëlënëse Gjenet janë sigurisht të mira, por është absolutisht e çuditshme sa shumë Deva Cassel, vajza e madhe e Monica Belluccit dhe ish-burrit Vincent, ngjan me nënën e saj të famshme. E njëjta ngjyrë

Kush nuk pëlqen të udhëtojë? Nëse ju jeni një dashnor i udhëtimit, ka lindur një mundësi që të mose  humbisni: Finlanda ofron udhëtime falas për të mësuar që të jeni të lumtur! Ky është një konkurs i vërtetë i menduar nga vendi skandinav, që ofron tetë vendqëndrime falas në Finlandë

Në mitologjinë e lashtë, simbolika i zogut madhështor Feniks, që lidhet më së shpeshti me Diellin, vdes dhe ringjallet nëpër kultura të ndryshme, dhe gjatë gjithë kohës. Legjenda e lashtë, përshkruan pamjen e një zogu magjik të ndritshëm dhe vezullues, që jeton qindra vjet para se të vdesë, duke shpërthyer

Qetësia kur nuk ke asgjë për të fshehur dhe e të paturit një ndërgjegje të pastër, është një dhuratë e vyer. Kush nuk ka asgjë për të fshehur, gjithmonë i bën gjërat të qarta dhe nuk fshihet pas një gënjeshtre. Leonard Sakse është një nga ekspertët kryesorë të poligrafit dhe

George R. R. Martin ka dashur të zbulojë sesi i ka lindur ideja e sagës së madhërishme të tij: po ecja në një pyll, kur papritmas jam ndeshur me skeletin e një ujku. Nga ky imazh ka lindur një univers i tërë i përbërë nga krijesa fantastike, gjysmëujq dhe sidomos