16/04/2019

Djegia e “Notre Dame” në Paris, e ndodhur më 15 prill ka zgjuar reagimet e atyre që janë të fiksuar pas datave dhe rëndësisë që ato marrin në histori, sidomos kur lidhja bëhet me ngjarje të bujshme. Sipas “gjahtarëve të datave”, përgjatë historisë, më 15 prill kanë ndodhur disa nga

Pas zjarrit në Notre-Dame në Paris miliona njerëz në të gjithë botën filluan të shprehnin solidaritet dhe trishtim me francezët për ngjarjen e rëndë. Por mes mesazheve të solidaritet, erdhën edhe teoritë e konspiracionit dhe dezinformimi mbi shkakun e zjarrit. Ashtu si me shumicën e tragjedive të mëdha në dekadën

DASHI Hiperaktivë sapo zgjoheni, por më pas dalëngadalë ju humbni energji. Me kalimin e Hënës në fushën e shtatë, qëllimi juaj bëhet qetësia në marrëdhënien e çiftit. Përballjet do të jenë të forta dhe do t’ju bëhen pyetje që mund të jenë të pakëndshme por të nevojshme. Jini të sinqertë

Legjenda rrëfen bëmën e Herkulit në vrasjen e luanit Nemeo, i cili terrorizonte popullin. Herkuli ia doli mbanë duke e mbytur dhe më pas e vuri në shpinë dhe e shpuri deri në Mikenë, ku u urdhërua që ta nxirrte jashtë qytetit. Atëherë, Herkuli mori një prej kthetrave të Luanit

Nga Ivan Krastev Politika ka nevojë për momente dramatike. Zgjedhjet janë një formë terapie, me të cilën qytetarët përballin frikërat e tyre më të thella, por edhe binden se munden të shmangin katastrofën. “Me afrimin e momentit të zgjedhjeve”, vërente filozofi Alexis de Tocqueville gjatë udhëtimeve të tij në SHBA

Brizida Gjikondi Nobelisti francez Andre Gide thoshte që “Veprat më të bukura të njerëzve janë kokëfortësisht të dhimbshme” ose i preferuari tjetër i imi Artur Shopenhaur shprehej “ Me një vepër arti duhet të sillesh si ndaj një fisniku të madh, ti rrish përballë dhe të presësh që të thotë