08/04/2019

Sokrati, Platoni dhe Aristoteli, janë filozofët më të njohur të Greqisë së Lashtë. Ndërkohë, ka shumë filozofë të tjerë grekë, leksionet e të cilëve, kanë vlerë ende sot. Ata kanë jetuar para dhe pas Sokratit, Platonit dhe Aristotelit. Thalesi nga Mileti (624 – 546 PE.S) Konsiderohet shpesh si filozof i

Dashuria në radhë të parë është çështje besimi. Pavarësisht se ndjenjës nuk i shpëton thuajse askush, fillimisht duhet të besosh në të. Shpesh kemi dyshuar njerëz të cilët shprehen se nuk besojnë në dashuri, por preferojnë që t’i vendosin emërtime të tjera kësaj ndjenje. Sipas astrologjisë, njëra prej shenjave të

Do të jenë rreth 6 milion izraelianët, me përjashtim të qytetarëve që banojnë jashtë vendit, të cilët më 9 prill, ditë e shpallur festë kinse për të favorizuar pjesëmarrjen në vitime, do të thirren që të shprehen me rastin e zgjedhje politike të parakohshme. Knesseti, parlamenti njëdhomësh i përbërë nga

Pse ëndërrojmë ne njerëzit? A janë ëndrrat që shohim në gjumë me vlerë për t’u analizuar, apo janë thjesht reflektime mbi mendimet dhe përvojat e ditës? Ju mund të argumentoni se ëndërrojnë edhe macet, edhe qentë, por ne nuk i kushtojmë vëmendje të veçantë atyre ëndrrave. Kur një qen është

DASHI: Këto ditë ju do të gjeni zgjidhje, veçanërisht nëse mendoni se nuk është më e vlefshme të përjetoni disa situata. Hëna disonante të enjten do të shkaktojë disa probleme, por të shtunën dhe të dielën do të kthehen disa emocione të mira. Ata që do të duhet të përballen

Mikroorganizmat e rinj po krijojnë mbrojtje ndaj mjekimeve moderne dhe po përbëjnë një kërcënim madhor për epidemi në të gjitha popullatat. Një lloj myku i tillë është edhe Candida Auris që edhe pas një dekade vijon të marrë jetën e të moshuarve dhe foshnjave me sisteme imunitare të dobëta. Rezistenca