05/04/2019

 … dhe që mund të ketë qenë përgjegjës për vrasjen e tij më vonë Seria: Njëzet vrasjet më të bujshme, në mesin e mafias amerikane Sam Xhiankana (1908-1975), ishte një mafiozi nga Çikago, që e nisi karrierën si shoferi i Al Kapones, dhe u përpoq të krijonte rrjetin e tij

Nga Mitchell A.Orenstein Më 20 mars, Partia Popullore Evropiane, blloku konservator në Parlamentin Evropian, do të vendosë nëse do të dëbojë apo jo partinë qeverisëse në Hungari, Fidesz. PPE ka qenë e mefshët në reagimin ndaj kësaj force politike dhe kryeministrit autokrat të Hungarisë, Viktor Orban, për sulmin e tij

Nga Jacob Aasland Ravdal Në 3 dekadat e fundit, sulmet terroriste në shkallë të gjerë, të motivuara nga besime të ekstremit të djathtë, janë kryer thuajse ekskluzivisht nga aktorë të vetëm dhe celula të vogla autonome. Arsyeja është e thjeshtë. Ruajtja e një grupi të ekstremit të djathtë me ambicie

Pranvera nuk ka ardhur vetëm, me pasionin e saj do të pushtojë jetën e disa shenjave që do të dyfishojnë sensualitetin e tyre dhe do e shfaqin, tek personi që duan aq shumë. Askush nuk mund t’i rezistojë këtyre njerëzve që mund të magjepsin këdo, me një shikim të thjeshtë,

Fjala injorancë buron nga fjala greke gnorizein (të dish) në të cilën është shtuar pjesa mohuese, që do të thotë “të mos dish”. Ajo ka një kuptim paksa pasiv, sepse nënkupton një kusht të pashmangshëm që lidhet me mosnjohjen e diçkaje dhe idenë se kjo është disi e pashmangshme. Ndërkohë

Dashi Dashi është romantik dhe shumë i rrezikshëm, pasi është gati edhe që të bëjë çmenduri për të treguar, apo për të provuar dashurinë. Burri i shenjës së Dashit e pëlqen dhe e shijon të qenurit romantik. Ai do të të veçojë edhe nga miqtë, ose do të gjejë momentet