April 2019

Dashi Dashuria: Në këtë muaj, ndjenjat kthehen të jenë protagoniste për dashin dhe marrëdhëniet e sapolindura mund të jenë të rëndësishme. Tashmë fillimi i majit, premton të jetë pozitiv me Hënën, Venusin dhe Mërkurin në shenjë. Ndoshta një deklaratë dashurie për ata që duan të forcojnë marrëdhënien, por më mirë

Plagët emocionale prekin thellë. Ato lënë nganjëherë shenja të pashlyeshme. Janë të ndryshme reagimet që mund të keni pas një zhgënjimi të fortë. Ndonjëherë krijoni pengesa për të mbrojtur veten mendërisht dhe për të shmangur humbjen e vetëbesimit. Herë të tjera, rimëkëmbja kërkon kohë veçanërisht të gjata, kohë gjatë së

Kush qëndron fort, kush reziston pavarësisht gjithçkaje, nuk bën gjë tjetër veçse e zgjat qëndrimin në situata që për të janë të panatyrshme. Për të rigjetur mirëqënien, ndonjëherë duhet që thjeshtë të hiqni dorë. Erika e zbuloi këtë, duke i dhënë fund ankthit të përsosmërisë, dhe duke i bërë vend

Nëse përqendrohemi tek mënyra, se si dëshirojmë të rriten fëmijët tanë, rrezikojmë të mos marrim parasysh cilësinë e përvojave që ata kanë tani si fëmijë Nga Oliver Burkeman Sot, gati çdo temë debati shkakton format më të këqija të tribalizmit miop, dhe zemërimit social, por e njëjta gjë ka ndodhur

Më shumë se gjysma e pacientëve me tumor në tru, të neuroonkologut Xhon Rubin gjatë karrierës së tij 25-vjeçare, kanë qenë burra. Edhe kolegët e Rubin, fillimisht  në Institutin e Tumorit Dana-Farber në Boston të SHBA, dhe për 16 vitet e fundit në Shkollën e Mjekësisë në Universitetin e Uashingtonit,

E ke përjetuar ndonjëherë ndjesinë e të dashurit vërtet të diçkaje, por edhe të ndjerit frikë se mund të mos e arrish dot atë gjë? Të nisësh një projekt dhe të pyesësh veten: “Po sikur të mos funksionojë?”. Mbi gjithë synimet tona qëndron frika e dështimit. Pra, të japësh diçka,