Home»Lifestyle»Renovimi i shtëpisë, duke filluar nga banjo

Renovimi i shtëpisë, duke filluar nga banjo

Pranvera e kthen dëshirën për risi: më poshtë janë kaq shumë ide nga të cilat mund te  marrim frymëzim për t’i dhënë banjes një pamje krejtësisht të re

Ndrysho shtëpinë? Nuk është e nevojshme: vetëm jepini pamje duke filluar nga renovimi i asaj ekzistuese. Dhe nëse ka një hapësirë që më shumë se të tjerat ka nevojë për rishikim, kjo është banjo, vendi ku ndërgjegjja sanitare dhe zgjidhjet e reja për dushe dhe vaska bëjnë dallimin. Pra, le të shohim disa nga propozimet e shumta që dizajni më aktual mund të ofrojë.

Kjo është e vërtetë: Banjo ishte dhoma më e ristrukturuar nga italianët në vitin 2018, të paktën sipas të dhënave që dolën nga një studim i kryer nga Habitissimo, portal i dedikuar botës së rinovimit të shtëpive.

Nga ana tjetër, tendencat e fundit në mobiljet e banjove kërkojnë një stil modern dhe minimalist: nëpërmjet stolive dhe motiveve dekorative, të cilat i japin rrugë linjave të pastra që janë në gjendje të ofrojnë funksionalitetin maksimal.

Ndër punimet e kryera në vitin e kaluar, podiumi për kategorinë e renovimit e fitoi atë në banjo me gati 40% të totalit të punës së bërë; nga këto, rreth gjysma kanë të bëjnë me rinovimin e plotë, ndërsa për pjesën tjetër më të popullarizuar janë zëvendësimi i vaskës me një dush (39%), ndërrimi i sendeve sanitare (25%) dhe pllakat (21%) .

Është e natyrshme të admirojmë gjëra të reja më shumë se gjëra të mëdha.

Shumica e të anketuarve (60%) thanë se donin të rinovonin banjën për të personalizuar shtëpinë e tyre të sapo blerë, ndërsa 38% thanë se kishin nevojë të renovonin  shtëpinë e tyre për shkak të ndryshimeve në nevojat e familjes ose jetesës.

Një përqindje thelbësore e kërkesave, afërsisht 11%, ka të bëjë me nevojën për të marrë një banjo të dytë, që gjithnjë e më shumë e përjeton si nevojë në familjet e vetëm dy njerëzve Kjo shoqërohet nga përdorimi në rritje i automatizimit në shtëpi edhe në këtë hapësirë të shtëpisë, e cila i plotëson kriteret e ekonomisë më të madhe, efikasitetit energjetik por jo më pak dëshirën për të personalizuar shtëpinë tuaj.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *