20/03/2019

Neil Armstrong, njeriu i parë që zbriti në Hënë, mbante me vete një copë druri nga avioni “Wright Flyer” që në vitin 1903, kreu fluturimin e parë të njeriut, me një objekt më të rëndë se sa ajri. Kur takoi yllin brazialian të futbollit Pele, presidenti amerikan Ronald Regan tha:”Emri

Të gjithë ne kemi difekte, të cilat janë pjesë e karakterit tonë dhe shumë evidentohen së tepërmi kur jemi në një marrëdhënie dashurie. Dashi Dashët punojnë shumë. Mund të pushojnë lehtë dhe thjeshtë të harrojnë gjërat që kanë të bëjnë me bashkëjetesën apo t’u dedikohen vetëm problemeve  madhore. Ky është

DASHI Ju ende nuk keni arritur të gjeni pak qetësi në tonin tuaj, domethënë një ekuilibër të caktuar. Tensionet personale, në dashuri ose miqësi që janë ndjerë për disa kohë nuk ndihmojnë, rekomandohet shumë kujdes për të shmangur shqetësimet e mëtejshme. Nga sot, Mërkuri në një aspekt interesant jep më

Nga Ester Edlej Është ndër misteret më të famshme, dhe më enigmatiëe në të gjithë arkeologjinë:si ia dolën ndërtuesit neolitikë, duke përdorur vetëm gurë, vegla druri dhe ato prej kocke, të ndërtonin shtyllat blu të stilit Stonehenge në zonën kodrinore të Uellsit Perëndimor – dhe si i transportuan ato më

Të gjithë jemi kureshtar për të ditur se cilët janë njerëzit më të pasur në botë. Përgjigjen për këtë gjë e ka dhënë revista “Forbes’’. Themeluesi i ‘’Amazon’’, Jeff Bezos vazhdon të mbajë stafetën si njeriu më i pasur në botë. Pas tij renditen Bill Gates dhe Warren Buffett. Jeff

Pavarësisht kapriçove të motit, nga ardhja e pranverës na ndajnë vetëm paaak ditë. Ardhja e saj i bën njerëzit t’i gëzohen edhe më jetës, ringjalljes së natyrës dhe mbi të gjitha diellit. Këtë stinë, do ta doni edhe më kur të mësoni kuriozitetet më poshtë. Kush ishte Zoti i pranverës?