Home»Horizonti.al»Në të njëjtën moshë, truri i femrës është 3 vjet më i ri se i mashkullit

Në të njëjtën moshë, truri i femrës është 3 vjet më i ri se i mashkullit

Gratë janë duke u rinuar gjithnjë e më shumë: jo vetëm për nga pamja, por edhe në terma biologjike – të paktën, truri i tyre është duke u rinuar. Sipas një studimi të publikuar në Proceedings of the National Academy of Science, nga pikëpamja metabolike, truri femëror është mesatarisht tre vjet më i ri se ai i meshkujve, kur të dy janë të të njëjtës moshë.

Rezultatet e studimit mund të shpjegojnë pjesërisht se pse gratë e moshuara shpesh kanë një gjendje të kujtesës, arsyetimit dhe zgjidhjes së problemeve, më “në formë” se bashkëmoshatarët e tyre meshkuj. Ose – me fjalë të tjera – mekanizmat e metabolizmit të trurit mund të shpjegojnë disa dallime të vërejtura mes burrave dhe grave të moshuara. / bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *