Home»Keshilla»Mos u thuaj njerëzve më shumë se sa është e nevojshme

Mos u thuaj njerëzve më shumë se sa është e nevojshme

Ka njerëz që janë ekstrovertë dhe shumë transparente, sepse nuk mund ta fshehin atë që dëgjojnë, aspak. Vëmë re nga pamja në fytyrat e tyre kur janë mirë, kur janë të lumtur ose kur janë të trishtuar dhe të mërzitur. Disa prej tyre madje hapen dhe tregojnë se si ndihen me ata rreth tyre, sepse ata ndiejnë nevojën për të ndarë atë që kanë brenda.

Kjo, megjithatë, nuk është gjithmonë një gjë pozitive:

Nxjerrja e atyre gjërave që na mundojnë, është sikur ndajmë peshën, e cila zvogëlohet pak nga shpina jonë. Për më tepër, dëgjuesi sheh gjithçka nga jashtë, duke qenë në gjendje të analizojë në mënyrë racionale, duke na qetësuar. Shpesh, kur i verbalizojmë ndjenjat tona, ato mund të bëhen më pak të rënda, më pak të dendura, kur dalin nga brenda nesh.

Nga ana tjetër, megjithatë, mund të ketë disa që kurrë nuk do të përdorin për mirë, atë që dinë për të tjerët.

Disa njerëz nuk janë në gjendje të mbajnë një sekret dhe, më keq akoma, e keqinterpretojnë atë që e dinë dhe ta transmetojnë në mënyrë negative dhe të dekontestuar, thjesht të ngatërrojnë imazhin e tjetrit. Ne kurrë nuk do të jemi absolutisht të sigurt për të gjithë, për qëllimet e vërteta të atyre që vijnë tek ne, sepse kërkon një kohë të gjatë për të njohur me të vërtetë një person.

Disa individë na pyesin se si jemi vetëm me qëllim të marrjes së municioneve, që t’i përdorin më pas, në mënyrë të shtrembëruar dhe mizore. Në të njëjtën mënyrë, disa njerëz as nuk duan të mendojnë për të na ndihmuar, ata vetëm kanë kuriozitet, kanë dëshirë për thashetheme dhe janë mësuar të jetojnë aty ku nuk kërkohen.

Bota është shumë sipërfaqësore dhe materialiste, prandaj ndjenjat tona nuk i duhen shprehur kujtdo.

Kështu që duhet të jemi shumë të vëmendshëm me ndjenjat tona, sepse janë të çmuara, janë thesare që nuk meritojnë të shkelen nga e keqja dhe falsiteti, prej atyreë që nuk dijnë të bëjnë gjë tjetër, përveçse të shkatërrojnë gjithçka që prekin. Ashtu sikurse ka shumë persona që mbështesin rezultatet tona, ka edhe të tjerë që mezi presin dështimin tonë.

Mos u thuaj njerëzve më shumë se sa është e domosdoshme. Kjo sepse, pjesa më e madhe e tyre nuk duan t’ia dijnë fare për ne.

/ një mendje e bukur

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *