Home»Histori»Legjendat e vikingëve: Mallkimi i unazës së Andvarit

Legjendat e vikingëve: Mallkimi i unazës së Andvarit

Kjo epikë e gjallë, frymëzoi librin “Zoti i Unazave” të Tolkien, që vitet e fundit është përshtatur në film. Bëhet fjalë për dy legjenda të ndara, të lidhura nga një unazë e mbinatyrshme, që shkakton tragjedi të tmerrshme për të gjithë ata që e mbajnë atë.

Ajo përfshin luftëtarët heroikë dhe personazhe negativë:tre Zota, një xhuxh, një luftërare valkirie, një dragua, një mbretëreshë magjistare, tiranin famëkeq Atli (Atila) i Hunëve, dhe një mbretëreshë tjetër që e shkatërron në rastin më të parë.

Pa dyshim, një nga tregimet më të preferuara të vikingëve, legjenda është rrëfyer në shumë burime të lashta të shkruara, dhe skena të saj janë përshkruar në një numër gdhendje të mbijetuara vikinge në Angli, Ishullin e Njeriut, Norvegji dhe Suedi. / bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *