Home»Horizonti.al»Lazerat zbuluan 60.000 struktura të lashta Maja në Guatemala

Lazerat zbuluan 60.000 struktura të lashta Maja në Guatemala

Duke përdorur një teknologji të quajtur lidar (zbulimi me anë të dritës), hulumtuesit skanuan më shumë se 800 milje të Rezervës Biosferike Maja në Peten të Guatemalës, dhe zbuluaan dhjetëra mijëra ferma, shtëpi dhe struktura mbrojtëse, së bashku me mijëra milje rrugë dhe kanale. Zbulimi mahnitës, kundërshton supozimin se qytetet Maja ndërmjet viteve 1000 Para Krishtit dhe 1500 Pas Krishtit, ishin të izoluara dhe shumë pak të populluara. / bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *