23/02/2019

DASHI Shpenzimet duhet të mbahen nën kontroll të rreptë, jo sepse nuk ka mundësi, por Saturni tregon një periudhë ku rekomandohet shumë kujdes, sidomos kur ju mund të josheni që të shpenzoni tepër për të kompensuar problemet e brendshme. Është e diel me pak emocion në fushën sentimentale, veçanërisht nëse

Nga Graham Allison Në verën e nxehtë të 1914-ës, Car Nikolla II i Rusisë dhe Kajzeri i Gjermanisë, Vilhelmi, shkëmbyen një seri telegramesh, për të ndalur hyrjen në një një luftë, që nuk e donte asnjeri prej tyre. Ata i nënshkruan letrat e tyre, me pseudonimet përkatëse “Nicky” dhe “Willy”.

Taksa e votës, që u përdor gjerësisht në Angli duke nisur nga viti1377, u mendua se do të siguronte një të ardhur më të qëndrueshme për kurorën mbretërore, sesa taksat mbi pronën, tokën dhe mallrat. Taksa ishte shumë anti-popullore, pasi të gjithë paguanin të njëjtën shumë, pavarësisht nga pasuria që

Ne kemi idenë e gabuar se për të arritur gjëra të mëdha duhet të bëjmë gjëra të mëdha dhe nuk është kështu, në shumë raste vendimet e vogla që bëjmë në jetën tonë mund të bëjnë dallimin. Në këtë artikull ne do t’ju prezantojmë një sërë vendimesh të vogla që

“Njoh njerëz që janë diplomuar në moshën 21 vjeçare dhe nuk kanë gjetur një punë, as kur kanë mbushur 27 vjeçë. Njoh njerëz që janë diplomuar në moshën 25 vjeçare dhe kanë gjetur punë menjëherë. Njoh njerëz që nuk kanë shkuar asnjëherë në universitet, por e kanë kuptuar se çfarë

Nga Michael Hirsh Prej vitesh, takimi vjetor në këtë fshat malor zviceran – frymëzimi i një profesori gjerman me një histori të errët, me emrin Klaus Shvab, i cili vepron si një lloj shoumeni për miliarderët e botës – ka shërbyer si një monument i gjallë për globalizimin:duke e nxitur