20/02/2019

DASHI Ditë dedikuar për reflektim mbi zgjedhje të mëdha për të bërë në jetën tuaj, që këtë vit mund të përjetohen me më shumë vrull në sajë të Jupiterit të favorshëm. Megjithatë, përkundër pamjes së shkëlqyer yjore, ka ende disa mendime të tepërt. Ndoshta dikush nuk ka kapërcyer probleme të

… ku ishin të pranishëm pikërisht 13 persona Besimi se numri 13 është i mallkuar ose ndjell fatin e keq, ka pasur kryesisht një arsyetim fetar në Mesjetë. Në Darkën e Fundit të Jezusit me dishepujt  tij, në tryezë ishin 13 njerëz të pranishëm, ndaj besohej se 13 njerëz në

Nga James Stavridis Londra ka qenë ditët e fundit nën ankth, për shkak të kushteve jo të përshtatshme, për një vend që mëton se ballafaqohet me një proces të padisiplinuar, për t’u larguar nga Bashkimi Evropian. Debati ka të bëjë kryesisht me atë se si Brexit, do të ndikojë në

Nga David N. Schwartz Shkenca lëviz ndonjëherë përpara dhe nganjëherë pas, ndonjëherë metodikisht dhe nganjëherë rastësisht. Roli i jashtëzakonshëm që luan rastësia apo aksidenti në zbulimin shkencor, mund të shihet në karrierën e shquar të italianit Enriko Fermi, një nga fizikantët më të mëdhenj të shekullit XX-të. Fermi njihet kryesisht

Termi “i lig” mund të interpretohet në shumë mënyra të ndryshme. Në pjesën më të madhe ne e vlerësojmë si një gjë tragjike, që mund ta shohim qartë. Megjithatë, kur flasim për të keqen e vërtetë, ajo është shumë më inteligjente dhe shpesh duket sikur nuk është fare aty. Njerëzimi

Mund të qëndrojë në hije, por edhe në dritë. Kërkon shumë pak kujdes, ndërkohë që ofron shumë. Klorofitumi apo zambaku i gjelbër ka aftësi që të pastrojë ajrin në dhomë. Me shumë efikasitet neutralizon substancat e dëmshme për organizmin e njeriut, siç janë fenoli, benzeni, formaldehidi dhe të tjera, të