12/02/2019

Ligji I Tërheqjes është shumë I thjeshtë: duhet të dish se çfarë do. Ti fokusohesh në aspektet pozitive të asaj që ke nevojë, dëshiron apo kërkon të manifestosh. Pozitivja tërheq pozitiven, negativja tërheq negativen. Prej këtu buron edhe thënia që “mjerimi kërkon shoqëri”. Energjitë e niveleve të ulëta do të

Kjo epikë e gjallë, frymëzoi librin “Zoti i Unazave” të Tolkien, që vitet e fundit është përshtatur në film. Bëhet fjalë për dy legjenda të ndara, të lidhura nga një unazë e mbinatyrshme, që shkakton tragjedi të tmerrshme për të gjithë ata që e mbajnë atë. Ajo përfshin luftëtarët heroikë

DASHI Ditë mjaft të rënda dhe të shqetësuara. Disa probleme pune sjellin tension edhe në jetën private, duke ju bërë ndoshta të shkëputur nga partneri apo partnerja, që vuajnë. Kujdes debatet, si në dashuri dhe në punë: përpiquni të mos e ekzagjeroni duke thënë gjëra, edhe pse instikti do t’ju

Rreth 5000 vjet më parë, kinezët prodhuan manikyrin e parë të thonjve, dhe e përdorën atë për të simbolizuar pasurinë dhe fuqinë e elitës. Përdorimi i tij ndalohej nga qytetarët e zakonshëm. Madje ekzistojnë raporte të njerëzve të thjeshtë të dënuar me vdekje, vetëm pse kishin përdorur manikyrin. Leonardo da

Kur mediat shfaqin imazhet e një rruge të pushtuar nga plehrat, reagimi ynë i natyrshëm është  bezdia. Ideja e një qyteti të pistë, nuk na lë indiferentë, dhe ka edhe ata që e shohin pastrimin e trotuareve, si një tregues të qeverisjes së mirë:nëse pisllëku përmbyt trotuaret, atëherë diçka në

“Nga jeta merr atë që ke kurajë të kërkosh” – Oprah Winfrey Ka shumë mënyra për të shkuar përpara, por vetëm një mënyrë për të qëndruar në vend”. – Franklin D. Roosevelt “Perëndia na bëri dhuratën e jetës; na takon ne, që t’i bëjmë vetes dhuratën e të jetuarit mirë”.