07/02/2019

SERIA: Figurat e njohura historike, që mbetën shkrimtarë në tentativë Trilleri më seksual dhe më erotik i shekullit XV, u shkrua nga askush tjetër përveçse vetë Papës. Para se të bëhej kryeprift suprem i Kishës Katolike, Piu II ishte i njohur për poezi të tilla, që duheshin me elegancë “lehtësisht

Nga Julia Belluz Kur Xhon Kejn po i afrohej të 50-ave, ai vuri re se pesha e tij ishte rritur në 124 kg. Me një gjatësi trupore 188 cm, dhe obez sipas klasifikimeve mjekësore, ai u rikthye në palestër për të rënë në peshë, duke kreu për 5 javë stërvitje

Zjarri primordial i sunduar nga Marsi, Dashi është energjia fillestare që kapërcen inercinë, “Big Bang”-u, shkëndija e shpërthimit. Energjia e shenjës së Dashit nxjerr në pah dëshirat dhe iniciativën e individit (ose gjendjen) dhe jep forcën e nevojshme për t’i ndjekur ato. Dashi hap rrugën drejt së panjohurës, është një

SERIA: Figurat e njohura historike, që mbetën shkrimtarë në tentativë Para se të bëhej “babai” i komunizmit, Karl Marksi ishte shumë i sigurt, se do të bënte emër si komedian. Kur ishte i ri, Marksi shkroi një roman komik të quajtur “Akrepi dhe Feliksi”, dhe vepra është aq qesharake, sa

Asgjë nuk është më e rëndësishme dhe jetike për lumturinë tonë, se sa dashuria. Pra, me çdo gjë që lidheni në këtë jetë, duhet të jetë nga dashuria. Duhet të jetë më e madhe se çdo shqetësim, çdo pengesë dhe duhet të shkaktojë lot lumturie, buzëqeshje kënaqësie. Ky është karburanti

Nga Stephen Brumwell Mëngjesin e 28 qershorit 1776, një turmë e madhe njerëzish, mësyu në një fushë pranë Baueri në Nju Jork, për të parë ekzekutimin me vdekje të ushtarit të ushtrisë kontinentale, Tomas Hikej. Një irlandez që kishte shërbyer fillimisht në ushtrinë britanike, përpara se ta braktiste dhe të