05/02/2019

Dashi Gjatë kësaj dite do jeni shumë kokëfortë dhe nuk do e jetë e lehtë t’ua plotësosh dëshirat. Kërkesat gjithashtu do jenë të shumta. Ju të dashuruarit do kërkoni me ngulm më tepër pavarësi nga partneri dhe kjo mund të sjellë disa mosmarrëveshje me të. Ju beqarët nuk duhet t’iu

Këto janë dy shenjat më me fat për ditën e sotme: VIRGJERESHA Ditë shumë e mirë për ata që janë lindur nën shenjën e Virgjëreshës. Sot do të jetoni një të mërkurë veçanërisht pozitive, sidomos në fushën profesionale dhe do të jeni në gjendje të merrni konfirmime dhe arritje të

Nga Giuliana Mazzoni Vitin e kaluar, vizitova “Hermitage” në Shën Petersburg të Rusisë, një nga muzeumet më të mirë të artit në botë. Prisja të përjetoja seriozisht kryeveprat e tij, por fushëpamja ime u bllokua nga një mur smatfonësh që po i fotografonin pikturat. Dhe aty ku mund të gjeja

Astronomët vëzhguan një anomali misterioze duke analizuar të dhënat nga vëzhgimet e sondës së NASA-s “Cassini”, duke fotografuar Saturnin dhe hënat e tij . Duke krahasuar fotografitë më të vjetra me ato më aktuale, për të parë nëse ka pasur ndonjë ndryshim, Xhejnzën Hofgartner, një shkencëtar planetar në Universitetin Kornell,

Një nga shembujt më të hershëm të llotarisë, gjendet në Dhiatën e Vjetër. Për shembull, toka e Kanaanit u nda midis izraelitëve me short. Një shembull tjetër i llotarisë së hershme, mund të gjendet në qytetin grek të Athinës, ku shumica e zyrtarëve qeveritarë, zgjidheshin me short. Qytetarët meshkuj mbi

Gjatë viteve 1920, zyrtarët e Bashkimit Sovjetik po kërkonin një vend me veti specifike. Ai duhej të ishte i izoluar, të rrethohej nga shkretëtira, si dhe të ndodhej brenda kufijve të perandorisë sovjetike. Dy ishuj, i përshtateshin këtij përshkrimi. Sovjetikët zgjodhën Vozhrozhdenijab, që ndodhet në Detin Aral. Atje ata ndërtuan