02/02/2019

Dashi Për ju do ketë ndryshime mjaft pozitive sot mjafton që të jeni gjithë kohës të vëmendshëm dhe të shfrytëzoni çdo mundësi që do iu jepet. Jeta në çift do jetë më e bukur. Do mendoni të planifikoni edhe ndonjë udhëtim dhe do ta surprizoni njeri-tjetrin pasi edhe gjendja juaj

Në hartat që datojnë që nga vitet 1700, Ishulli Bermeja shfaqet në brigjet e gadishullit Jukatan, në një distancë më të madhe, se çdo ishull tjetër që pretendohet nga Meksika. Por një studim i Universitetit Kombëtar Autonom të Meksikës në vitin 2009, arriti në përfundimin se ishulli nuk ekziston –

Duke përdorur një teknologji të quajtur lidar (zbulimi me anë të dritës), hulumtuesit skanuan më shumë se 800 milje të Rezervës Biosferike Maja në Peten të Guatemalës, dhe zbuluaan dhjetëra mijëra ferma, shtëpi dhe struktura mbrojtëse, së bashku me mijëra milje rrugë dhe kanale. Zbulimi mahnitës, kundërshton supozimin se qytetet

DASHI: Nëse në dy ditët e fundit dikush mund të ketë larguar njerëzit, ndoshta duke thënë diçka që nuk ju pëlqen, e diela do të sjellë një Hënë më të mirë. Së fundmi keni ballafaqime edhe në sferën e ndjenjave. Ky vit do të jetë plot me surpriza, inovacione të

Nëse njerëzit lindin të mirë apo të këqinj, kjo është një çështje e debatuar nga filozofët për shekuj me radhë. Aristoteli argumentonte se morali është i mësuar gjatë jetës, dhe se ne lindim si “krijesa amorale”, ndërsa Sigmund Frojdi i konsideronte të lindurit një propozim moral të zbrazët. Kushdo që

Nga Harold James Si shtëpia e Perandorisë Romake dhe e Rilindjes, Italia ka qenë prej kohësh në ballë të zhvillimeve kulturore në Europë dhe Eurazinë Perëndimore. Por ajo ka shërbyer gjithashtu prej kohësh, si një shembull i rënies politike. Libri klasik i historianit britanik Eduard Gibon “Historia e perëndimit dhe